Akcija "Georga lentīte" vairāk nekā 70 pasaules valstīs

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Pāriet pie mediju bankasАкция памяти "Георгиевская ленточка" в городах России
Акция памяти Георгиевская ленточка в городах России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" sienām sākusies akcija "Georga lentīte", kas veltīta uzvaras pār nacistisko Vāciju 71. gadadienai. Pirmās lentītes aģentūras ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs pasniedza kustības "Nemirstīgais pulks" pārstāvjiem.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. 22. aprīlī pie starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" sienām sākās akcija "Georga lentīte". Tā notiek jau 11. reizi, un ar katru gadu kļūst aizvien vērienīgāka. Tajā piedalās 85 Krievijas reģioni, kā arī 70 pasaules valstis.

Шествие Бессмертный полк в центре Москвы. Архивное фото - Sputnik Latvija
"Nemirstīgais pulks": piemiņai nav robežu

"Ideja, kas mūsu aģentūrā radās 2005. gadā, ir pārvērtusies par liela mēroga akciju. Šajā lentītē cilvēki saskata vērtību atbalsta punktu, kas šodien mums ir ļoti nepieciešams," – pastāstīja aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs.

Pirmās lentītes no viņa rokām saņēma kustības "Nemirstīgais pulks" pārstāvji.

"Georga lentītei jau ir izveidojusies mūsdienīga vēsture. Cilvēki jau upurē dzīvības par vērtībām, ko tā simbolizē," – teica Kiseļovs preses konferencē starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" telpās, kas bija organizēta par godu akcijas sākumam.

Akcijas "Georga lentīte" ideja radās 2005. gadā aģentūrā RIA Novosti ar sabiedriskās organizācijas "Studentu kopiena" atbalstu. Kopš tā laika akcija izplatījusies ne tikai visā Krievijā, bet arī tālu aiz tās robežām: no 2009. gada Georga lentītes tiek izdalītas organizācijas "Rossotrudņičestvo" pārstāvniecībās visā pasaulē. Miljoniem cilvēku Georga lentīte simbolizē atmiņu, paaudžu saiknes un karavīru slavu.

2016. gadā akcijā piedalās tūkstošiem Uzvaras Brīvprātīgo visā Krievijā. Viņu darbību koordinē un atbalsta Krievijas Patriotu centrs un organizācija "Rossotrudņičestvo". Informatīvo atbalstu sniedz starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa".

Ziņu lente
0