NATO iznīcinātāji pavada Šoigu uz Kaļiņingradu

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasПилотажная группа "Русские витязи"
Пилотажная группа Русские витязи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs apmeklēja Kaļiņingradas apgabalu – Krievijas anklāvu Eiropas sirdī. Darba vizītes mērķis ir militārā kontingenta nostiprināšana Rietumu kara apgabala reģionos.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. NATO iznīcinātāji Eurofighter lidoja divu kilometru attālumā no krievu Su-27, kuri pavadīja Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu lidmašīnu maršrutā uz Kaļiņingradu virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem.

NATO militārās lidmašīnas netuvojās Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītāja lidmašīnai.

Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija
NATO kontingents Latvijā sasniegs nebijušus apmērus, sola Stoltenbergs

Pirmdien armijas ģenerālis Sergejs Šoigu pārbaudīja Baltijas flotes jūras kājnieku izlūkvienību sagatavotības līmeni unikālajā ūdens trenažierī netālu no Baltijskas (Kaļiņingradas apgabals), pavēstīja Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

"Aizsardzības ministrs parbaudīja Baltijas flotes jūras kājnieku izlūkvienību sagatavotību un gatavību pildīt mācību un kaujas uzdevumus ūdens šķēršļu joslā, darbības jūras piekrastes izlūkošanas operācijās, kā arī kontroles uzdevumu izpildi, kas saistīti ar sagatavotības līmeni darbam kalnos un zem ūdens," – pastāstīja Konašenkovs.

Танки Т-90 и Т-80 и самоходная гаубица Мста-С - Sputnik Latvija
Krievija pastiprinās armijas kontingentu Rietumu kara apgabalā
Īpašo uzdevumu vienības demonstrēja desantēšanos ūdenī no ātrgaitas laivas, slēpto iziešanu no ūdens un nosacītā pretinieka militārās patruļas iznīcināšanu.

Uz Kaļiņingradas apgabalu – Krievijas anklāvu Eiropas sirdī – Šoigu devies darba vizītē. Aizsardzības ministrija jau ziņoja, ka ministrs pārbaudīs rekonstruējamo kara lidostu Čkalovskā, Ušakova vārdā nosaukto Baltijas jūras kara institūtu un pieņems komandieru ziņojumus.

Šoigu jau ir uzsvēris, ka ASV un NATO bruņoto spēku aktivitāte Austrumeiropā ir sasniegusi nebijušu līmeni, ņemot vērā situācijas saasināšanos Ukrainā. Līdz ar to Krievijas Aizsardzības ministrija nostiprina militāro kontingentu Kaļiņingradas apgabalā un citos Rietumu kara apgabala reģionos.

Ziņu lente
0