Noslēgusies darbu pieņemšana Andreja Steņina fotokonkursam

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasВывеска МИА "Россия сегодня"
Вывеска МИА Россия сегодня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad fotožurnālistiskas konkursā piedalās jauno žurnālistu darbi gandrīz no visas pasaules. Arī Krievija tajā pārstāvēta no Kaļiņingradas līdz pat Vladivostokai.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss, ko sadarbībā ar Krievijas UNESCO lietu komisiju organizēja starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija Segodņa", šogad ir saņēmis aptuveni sešus tūkstošus pieteikumu, ko jaunie fotožurnālisti sūtījuši no 71 pasaules valsts.
Konkursā pārstāvēti pieci kontinenti – darbi ir sūtīti no Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, Āfrikas, Tuvo Austrumu valstīm, Indijas, Austrālijas un Dienvidaustrumāzijas.

Krievija konkursā ir pārstāvēta no Kaļiņingradas, Maskavas un Sanktpēterburgas līdz Vladivostokai un Jaltai. Pieteikumu ziņā populārākās nominācijas ir "Mana zeme", "Portrets. Mūsu laika varonis" un "Pasaules krāsas. Dzīves harmonija".

"Šogad esam uzstādījuši rekordu dalībnieku ģeorāfiskās atrašanās vietas ziņā – vēlmi piedalīties konkursā pauduši fotogrāfi no visiem pieciem kontinentiem. Konkurss ir ļoti populārs fotožurnālistu vidū no Krievijas un visas pasaules – tas ir galvenais pasākums Krievijā, kas palīdz atklāt jaunos talantus. Mēs pateicamies visiem, kas atsūtījuši savus darbus un vēlam veiksmi mūsu dalībniekiem," – atzīmēja Aleksandrs Štols, starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" Apvienotās fotoinformācijas direkcijas vadītājs.

Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Tuvojas noslēgumam Andreja Steņina vārdā nosauktā konkursa dalībnieku reģistrācija

Aptuveni 60% pieteikumu konkursam nākuši no Krievijas. Aktīvākie bija fotogrāfi no Centrālā, Ziemeļrietumu, Urālu, Pievolgas un Piejūras federālajiem apgabaliem.

Centrālo reģionu lielākoties pārstāv fotožurnālisti no Maskavas, Belgorodas un Jaroslavļas; Ziemeļrietumu reģionā aktīvākie žurnālisti nākuši no Kaļiņingradas, Sanktpēterburgas, Veļikij Novgorodas un Pleskavas; Urālu reģionu pārstāv darbi no Čeļabinskas, Jekaterinburgas un Ņižņij Tagilas; Pievolgas reģionā lielākā daļa darbu nākuši no Ņižņij Novgorodas, Kazaņas, Ufas un Orenburgas; Sibīrijas federālajā apgabalā īpaši izcēlušies fotogrāfi no Krasnojarskas, Novosibirskas, Omskas un citām pilsētām.

Konkursa balvu fonds sastāda 50 tūkstošus, 35 tūkstošus un 25 tūkstošus rubļu par pirmo, otro un trešo vietu piecās nominācijās: "Mana zeme", "Portrets. Mūsu laika varonis", "Pasaules krāsas. Dzīves harmonija", "Svarīgākie jaunumi" un "Sports".

Konkursa īpašā balva Grand Prix tiek piešķirta ar žūrijas locekļu balsu vairākumu labākajam konkursa darbam. Tā sastāda 500 tūkstošus rubļu.

Uzvarētāji tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā 2016. gada augustā. Uzvarētāji saņems naudas balvas un iespēju parādīt savus darbus Krievijā un ārvalstīs. Šis konkurss ir vienīgais pasākums Krievijā, kurā starptautiskās fotožurnālistu aprindas atklāj jaunos talantus. Tas atbalsta un attīsta nozares augstos standartus, veido dokumentālās fotogrāfijas kvalitātes kritērijus Krievijā un visā pasaulē.

Vārds kā simbols

Speciālais aģentūras "Rossija Segodņa" fotokorespondents Andrejs Steņins gāja bojā 2014. gada augustā, izpildot redakcijas uzdevumu Ukrainas austrumos. Viņam pēc nāves tika piešķirts ordenis par drosmi un varonību.

2015. gadā konkurss kļuva par lielāku jauno fotogrāfu cīņas vietu – konkursam tika pieteikti aptuveni pieci tūkstoši darbu no 54 pasaules valstīm – no Eiropas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, Āfrikas, Tuvajiem Austrumiem, Indijas un Dienvidaustrumu Āzijas. Plaši bija pārstāvēta arī Krievija — no Maskavas un Sanktpēterburgas līdz pat Vladivostokai un Nahodkai.

Konkursa uzvarētāju apbalvošanas svinīgā ceremonija notika Maskavā, un viņu darbi tika demonstrēti izstādēs un festivālos Krievijā un citās valstīs.

Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss 2016. gadā notiek ar lielāko Krievijas un starptautisko mediju un informācijas aģentūru atbalstu.
Konkursa galvenie informatīvie atbalstītāji ir Krievijas valsts telekanāls "Rossija-Kuļtura", portāls KP.ru, informācijas un ziņu portāls ŽurDom, un portāls Russian Photo.

Pār starptautiskajiem informācijas konkursa atbalstītājiem kļuvuši: ziņu aģentūra Askanews, ziņu aģentūra EFE, mediju holdings Independent Media, ziņu aģentūra Notimex, televīzijas kanāls un portāls RT, The Royal Photographic Society, Shanghai United Media Group (SUMG).

Nozaru informācijas partneru statusā konkursu atbalsta: Fotogrāfijas akadēmija, aģentūra "Geofoto", portāls Photo-study.ru, Maskavas Žurnālistu savienība, Studentu un jaunatnes mediju savienība, informācijas portāls YOung JOurnalists un festivāls "Fotoparāde Ugličā".

Ziņu lente
0