Maskava norūpējusies par pretestību, ko izjūt Krievijas fonda darbinieki

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел Российской Федерации Сергей Лавров
Министр иностранных дел Российской Федерации Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norāda, ka ārvalstīs jūtama nepatika par "Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizstāvības fonda" darbību.

RĪGA, 21.feb — Sputnik. Maskava centīsies panākt diskriminācijas izpausmju novēršanu attiecībā uz "Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizstāvības fonda" darbiniekiem, ziņo Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Jūtama nepatika par fonda darbību. Mēs esam nopietni norūpējušies par to, ka Latvijas un Igaunijas valdības vairākiem fonda darbiniekiem liegušas iebraukšanu savās valstīs, turklāt Ukrainā iesaldēti fonda finansiālie līdzekļi. Mēs centīsimies novērst šīs un citas diskriminācijas izpausmes," — norādīja Krievijas ārlietu ministrs "Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizstāvības fonda" šefības padomes sēdē.

Панорама Риги - Sputnik Latvija
Krievijas premjers: Baltijas politiķiem sapņos rādās dumpji un uzbrukumi
Aptuveni 16% Latvijas iedzīvotāji ir tā saucamie nepilsoņi — valsts pastāvīgie iedzīvotāji, galvenokārt krievvalodīgie, kuri nav ieguvuši Latvijas pilsonību pēc neatkarības atgūšanas 1991. gadā. Viņi nevar piedalīties vēlēšanās un ieņemt amatus valsts sektorā. Igaunijā pilsonība nav piešķirta aptuveni 90 tūkstošiem cilvēku. Šie cilvēki var klūt par pilsoņiem naturalizācijas kārtībā.

Bezpeļņas organizācija "Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizstāvības fonds" ir izveidota ar Krievijas Federācijas prezidenta rīkojumu.  Tā sāka darbu 2012. gada 1. janvārī. Fonda dibinātāji ir Krievijas Ārlietu ministrija un Federālā aģentūra "Rossotrudņičestvo", kas risina NVS jautājumus, ārzemēs dzīvojošo tautiešu jautājumus un nodarbojas starptautiskās humanitārās sadarbības jomā.

Fonda mērķis ir sniegt ārvalstīs dzīvojošajiem krievu tautības cilvekiem vispusīgu atbalstu viņu tiesību un likumisko interešu aizsardzības, kā arī brīvību pārkāpumu jautājumos saskaņā ar starptautiskajām tiesību normām un cilvēktiesību aizsardzības principiem.

Ziņu lente
0