Ķengaragā darbojas krāpnieks, kurš uzdodas par tālbraucēju

© Sputnik / Евгения НовоженинаВодитель в кабине автомобиля
Водитель в кабине автомобиля - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mikrorajona Ķengarags iedzīvotāji ziņo par ļaundari, kurš izvilina no lētticīgiem iedzīvotājiem naudu, solot atvest lētas preces no ārzemēm.
RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Sociālo mediju lietotāji brīdina Rīgas mikrorajona - Ķengaraga – iemītniekus par aizdomīgu vīrieti, kurš izvilina naudu no lētticīgiem iedzīvotājiem. Spriežot pēc visa, krāpnieks rīkojas pēc jau iemēģinātas shēmas, izmantojot savu prasmi iemantot sarunbiedru uzticēšanos.
Sarunas gaitā vīrietis ļoti pārliecinoši liek cilvēkiem noticēt, ka ir viņš dzīvo tepat blakus. "Kaimiņiem" viņš stāsta, ka strādā par tālbraucēju, tāpēc reti uzturas mājās.
Pēc tam sarunas gaitā piedāvā atvest vajadzīgo preci par ļoti izdevīgu cenu. Tad viltus kaimiņš-tālbraucējs savāc no naiviem cilvēkiem naudu un pazūd.
Работа за компьютером - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Jauns krāpniecības veids: Latvijas iedzīvotājus krāpj "PayPal" vārdā
Facebook grupā "Ķengarags" pat tiek sniegtas krāpnieka pazīmes un vārds, ar kuru viņš stādās priekšā — Jurijs.
Pēc Jeļizavetas vārdiem, tas ir neliela auguma, normālas miesasbūves vīrietis ar īsiem tumšiem matiem. Kaimiņienei teicis, ka viņam esot 46 gadi, taču izskatās jaunāks.
Par krāpnieka upuriem kļūst ne tikai seniori, bet arī pusmūža cilvēki. Vīrietis stādās priekšā kā kaimiņš no šīs pašas vai blakusmājas un dod sava tālruņa numuru, lai pārliecinātu cilvēkus. Stāsta, ka nesen atgriezies no Baltkrievijas un piedāvā par ļoti izdevīgu cenu iegādāties cigaretes, kafiju, zāles, sēklas, dīzeļdegvielu. Vārdu sakot, preču klāsts ir tik bagāts, ka agri vai vēlu upuris padodas un piekrīt kaut ko nopirkt.
Pirms dažām dienām šajā pašā grupā tika ziņots par vīrieti, kurš piedāvā Ķengaraga iedzīvotājiem, kuri rūpējas par klaiņojošajiem kaķiem, iegādāties dzīvnieku barību par izdevīgu cenu. Krāpniecības shēma ir līdzīga: krāpnieks sola piegādāt preci par izdevīgu cenu, paņem naudu un pazūd.
Interesanti, ka pērnajā gadā informācija par līdzīgu viltus tālbraucēju jau tika publicēta sociālajos tīklos. Toreiz iedzīvotāji ziņoja, ka krāpnieks pat iekļuvis dzīvokļos. No kādas sirmgalves viņš ir paņēmis ne tikai 75 eiro "baltkrievu preču iegādei", bet arī planšetdatoru.
Ziņu lente
0