Ierobežojumi nav pieļaujami: Ušakovs aicina "apbērt Uzvaras pieminekli ar ziediem"

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Освободителям Риги
Памятник Освободителям Риги - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" plāno noskaidrot, kāpēc Rīga ir nolēmusi ierobežot piekļūšanu Uzvaras piemineklim Uzvaras dienā. Bijušais galvaspilsētas vadītājs Nils Ušakovs uzskata, ka tas ir neiedomājami liegt pieeju monumentam.
RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Frakcijas "Saskaņas" līderis Konstantīns Čekušins savā Facebook lapā ziņo, ka partijas pārstāvji pieprasa tikšanos ar Rīgas izpilddirektori Elīnu Trautmani un Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Juri Lūkasu. Tikšanās ieplānota 5. maijā.
Deputāti pieprasa no Trautmanes un Lūkasa paskaidrot, kāpēc tika aizliegts nolikt puķes pie pieminekļa Atbrīvotājiem Uzvaras dienā.
Atgādinām, ka piektdien, 30. aprīlī, Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane kopā ar drošību uzraugošajām iestādēm un citām atbildīgajām pašvaldības amatpersonām nolēma ierobežot pieeju Uzvaras piemineklim ne tikai 9., bet arī 8. maijā. Šādu lēmumu pašvaldība paskaidroja ar epidemioloģisko situāciju.
Pēc informācijas par plānotajiem ierobežojumiem kļuva skaidrs, ka nolikt ziedus pie pieminekļa Atbrīvotājiem Uzvaras dienā šogad nebūs iespējams pat tādā veidā, kā 2020. gadā. Tolaik cilvēki nāca pie pieminekļa, ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus.
Tādēļ "Saskaņā" uzskata, ka ne pie kādiem nosacījumiem nedrīkst aizliegt nolikt puķes pie pieminekļa visiem, kuri to vēlas darīt. Deputāti gatavojas tikt galā ar problēmu.
"Izsakām bažas par to, lai būtu kārtība un nebūtu sabojāti svētki," uzsvēra Čekušins savā publikācijā Facebook.
Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs reaģēja savā Facebook lapā paudis vēl asāku reakciju: "Apbērsim mūsu pieminekli ar ziediem."
"Nekādos apstākļos nedrīkst ierobežot ziedu nolikšanu!" uzsvēra Ušakovs.
Atgādinām, ka visi, kuri vēlas godināt kritušo piemiņu un Lielo Uzvaru, aicināti 9. maijā pl.22:00 vienlaikus iedegt logos svecītes vai pagaismot ar lukturīšiem, telefoniem, šķiltavām – ar ko iespējams.
Ziņu lente
0