Latvija atklāja goda konsulātu Slavjanskā Doņeckas apgabalā

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas konsulāts Slavjanskā ir pirmā diplomātiskā iestāde, kas tika atklāta Donbasā kopš 2014. gada.
RĪGA, 1. maijs — Sputnik. Latvija atklāja goda konsulātu Slavjanskā, Doņeckas apgabalā, informē Latvijas vēstniecības preses dienests Kijevā.
"2021. gada 30. aprīlī Latvijas Republikas Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols atklāja Latvijas goda konsulātu Slavjanskā, Doņeckas apgabalā. Par Latvijas goda konsulu iecelts Oleksandrs Pavenko," teikts vēstniecības publikācijā Facebook.
Государственный департамент США - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Politika
ASV Valsts departaments atbalsta Minskas protokolus
Kols paziņoja, ka konsulāta atvēršana ir apliecinājums atbalstam teritoriālai integritātei. Pēc viņa teiktā, pārstāvniecība kalpos kā informatīvais punkts, kurš sniegs iespēju iegūt informāciju par Latvijas izglītības, tūrisma un ekonomikas potenciālu un iespējām sadarboties ar Doņeckas apgabalu. Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvija vēlas attīstīt attiecības ar reģionu izglītības, ekonomikas un citās jomās.
Kā paziņoja Doņeckas apgabala Valsts administrācijas preses dienests, kas atrodas Kramatorskā, Latvijas konsulāts ir pirmā diplomātiskā iestāde, kas tika atklāta Donbasā pēc 2014. gada.
2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas tautas republikām, kas deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. ANO dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests, tostarp arī Minskā, kontaktu grupas apspriedēs, kura kopš 2014. gada pieņēmusi jau trīs dokumentus, kuri reglamentē pasākumus konflikta deeskalācijai. Taču arī pēc pamiera vienošanās konflikta pušu starpā turpinās apšaudes.
Ziņu lente
0