Zatlers: šī valdība var droši demisionēt

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasЭкс-президент Латвии Валдис Затлерс
Экс-президент Латвии Валдис Затлерс - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcīnas piegādes ir stabilizējušās, vakcinācijas process rit relatīvi sekmīgi, ierobežojumi diezin vai tiks atcelti – var padomāt arī par valdības demisiju.
RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Bijušais prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Krišjāņa Kariņa valdības demisija ir ne tikai iespējama, bet pat vēlama, viņš pastāstīja sarunā ar "RīgaTV 24".
Politiķis konstatēja, ka politiskā elite, valdošā koalīcija ir iestrēgusi stereotipā par to, ka šai valdībai alternatīvas nav. Viņš nolēma nākt klajā ar provokatīvu domu – šī valdība var mierīgi atkāpties.
Pēc viņa vārdiem, par pašreizējā koalīcijā jaunas valdības veidošana aizņems vien apmēram 1-2 mēnešus, un pa to laiku nevar notikt nekas briesmīgs.
Viņš atgādināja, ka vakcīnas piegādes ir stabilizējušās, vakcinācijas process rit relatīvi sekmīgi, ierobežojumi šajos mēnešos diezin vai tiks atcelti, un tas ir pietiekami labs iemesls tādu soli nespert.
Zatlers ir pārliecināts, ka pašai valdībai būtu prātīgāk demisionēt un izvirzīt jaunus ministrus.
Eksprezidents uzskata, ka jābūt politiski tālredzīgiem, jādomā stratēģiski, jāpatur prātā, ka arī Saeimas vēlēšanas nav aiz kalniem. Pēc viņa domām, iespējama sakāve vēlēšanās, ja sekot valdībai, kas tautā ir ļoti nepopulāra.
Pēc viņa domām, nav noteikti jāmaina visi ministri, turklāt ministriju vadītājus arī iespējams pārdalīt starp partijām. Partijas var pārorientēties līdz Saeimas vēlēšanu sākumam, kuru kampaņa sāksies jau šī gada nogalē.
Iepriekš Krišjānis Kariņš paziņoja, ka neplāno pieprasīt ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga atkāpšanos, kurš pameta partiju KPV LV un nomainīja to pret Nacionālo apvienību, lai arī to pieprasa koalīcijas līgums. Viņaprāt, valdībai vajadzīga pilna un darbspējīga komanda, lai Latvija varētu iziet no krīzes.
Ziņu lente
0