Nevis uz Ēģipti, bet uz sanatoriju: kā atpūsties Latvijā bez maksas

© Sputnik / Vladimir Akimov / Pāriet pie mediju bankasОздоровительная гимнастика на пляже Туапсе, Краснодарский край, 1963 год
Оздоровительная гимнастика на пляже Туапсе, Краснодарский край, 1963 год - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā var bez maksas veikt rehabilitāciju sanatorijā: kam ir pieejama šī programma un kā saņemt nosūtījumu.
RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. Latvijas iedzīvotāji pēc Covid-19 vai citām slimībām, kam nepieciešama rehabilitācija, var saņemt bezmaksas ceļazīmi uz sanatoriju, raksta Bb.lv.
Lai saņemtu iespēju bez maksas doties uz sanatoriju pēc veselības atjaunošanas programmas, jāsaņem rehabilitologa nosūtījums. Rehabilitologa konsultāciju var saņemt ar ģimenes ārsta nosūtījumu.
Dodoties pie rehabilitologa, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, visi medicīnas izraksti un atzinumi par veselības stāvokli.
Отель на Тенерифе - Sputnik Latvija, 1920, 08.03.2021
Latvijā acumirklī tika izpārdotas biļetes lidojumam uz Tenerifi
Ja rehabilitologs uzskata, ka pacientam ir nepieciešama valsts apmaksāta veselības atjaunošanas programma, tad viņš uzrakstīs attiecīgu atzinumu un sastādīs rehabilitācijas pasākumu plānu.
Pacientu iekļaus gaidīšanas rindā un tad var pieteikties konkrētās ārstniecības iestādes reģistratūrā.
Ārstniecības iestāžu sarakstu, uz kurām var saņemt rehabilitologa nosūtījumu, var apskatīt Nacionālā veselības dienesta mājaslapā.
Savukārt portālā www.rindapiearsta.lv sadaļā "Rehabilitācija" ir iespējams uzzināt, uz kuru sanatoriju rinda ir īsākā.
Protams, ja jau esat pārslimojis ar Covid-19, tad varat aizlidot arī atpūsties uz Ēģiptes kūrortu, taču Latvijas Veselības ministrija un Ārlietu ministrija ir nopietni noraizējušās par ievesto Covid-19 gadījumu skaitu un aicina neceļot uz ārvalstīm bez neatliekamas un būtiskas vajadzības, tai skaitā nedoties atpūtas braucienos.
"Ja personai, atrodoties Ēģiptē, tiek konstatēta saslimšana ar Covid-19, tā nedrīkst atgriezties Latvijā ar plānoto pasažieru pārvadājuma reisu. Personai jāuzturas Ēģiptē, kamēr tā atveseļojas," rakstīts Ārlietu ministrijas saitē.
Tāpēc, lai neiestrēgtu Ēģiptē, labāk izvēlēties atpūtas vietu savā valstī, turklāt bez maksas.
Ziņu lente
0