"Latvijā nav vietas šādām nelietībām": incidents Tukumā piesaistīja ĀM vadītāja uzmanību

Пожар - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja!" Iespējams, Latvijā pastrādāts naida noziegums.
RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. Piektdien, 23. aprīlī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņoja, ka piecstāvu ēkā Tukumā degusi apģērbu kaudze un cietuši divi cilvēki.
Taču viens no cietušajiem, Artis, sazinājās ar Neatkarīgās Tukuma Ziņas redakciju un pastāstīja savu notikušā versiju, ziņo Mixnews.lv.
Artis apgalvo, ka kāds vīrietis aizdedzinājis viņa draugu. Pēc Arta vārdiem ļaundaris, uzbruka viņa draugam Normundam kāpņu telpā, aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja. Rezultātā cietušajam Normundam ir 85% ķermeņa apdegumi un viņš atrodas reanimācijā Rīgā.
Artis atzīmē, ka uzbrucējs ne reizi vien draudēja viņam un viņa draugam, kas kopīgi īrē dzīvokli. Viņš vairākkārt bija pieprasījis, lai jaunieši aizvācas no pilsētas.
"Tagad atrodos Rīgā, Apdegumu centrā, man ir smagi apdegušas kājas, jo centos glābt savu draugu, kam kāpņu telpā uzbruka. Normundu aplēja ar degšķidrumu un aizdedzināja!" pastāstīja Artis.
Viņš uzsver, ka policijai bija zināms, ka viņiem tika izteikti draudi. Jaunieši pat ziņoja par to uzbrucēja darba vietai, taču nekādas reakcijas nebija.
Turklāt Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs apliecinājis, ka policisti ir saņēmuši iesniegumu par draudiem 2020. gada novembrī. Pēc viņa vārdiem, informāciju pārbaudīja un pieņēma lēmumu neierosināt krimināllietu. Bahs norāda, ka šīs lēmums netika pārsūdzēts.
Sašutis Artis vaicā, vai tiešām, lai iegūtu kaut kādu reakciju no policijas, bija jāsagaida, lai cilvēks tiek sakropļots vai nogalināts. Turklāt, pēc viņa teiktā, pat uz tādu kliedzošu incidentu kā cilvēka aizdedzināšana, reakcija bija visai dīvaina.
"Kā man telefonsarunā atklāja mamma, policija visu virzot tā, it kā draugs būtu gribējis izdarīt pašnāvību," stāsta Artis.
Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks savukārt informēja, ka tiesībsargi noskaidros notikušā apstākļus. Šoreiz kriminālprocess tika uzsākts, un notiek izmeklēšana.
Lai ko tur nedarītu policija, prese darīja savu darbu daudz ātrāk un šī situācija kļuvusi zināma Latvijas Ārlietu ministrijas vadītājam Edgaram Rinkēvičam.
Savā mikroblogā Twitter viņš aicināja rūpīgi izmeklēt šo noziegumu un sodīt vainīgo.
​"Ja tas noticis neiecietības dēļ, tad šis aspekts pastiprina tā smagumu. Latvijā nav un nevar būt vietas šādām nelietībām," norādīja ministrs.
Šokēti par notikušo arī LGBT apvienības "Mozaīka" pārstāvji. Savā mikroblogā Twitter viņi aicina lieciniekus sazināties ar organizāciju, lai noskaidrotu incidenta detaļas un izskatīt iespēju sniegt atbalstu cietušajiem.
​Šādus kliedzošus gadījumus Latvijā "Mozaīkā" nosauca par "skaidru dažu politiķu un organizāciju naidā balstītās politikas rezultātu".
Ziņu lente
0