Policija aizturēja vairākas personas saistībā ar futbola aģenta slepkavību

CC BY-NC-ND 2.0 / Valsts policija / Государственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas, kuras varētu būt saistītas ar futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību, ziņo Latvijas Valsts policija.
RĪGA, 25. aprīlis - Sputnik. Latvijas Valsts policija atskaitījās par paveikto darbu futbola aģenta Romana Bezzubova slepkavības lietas izmeklēšanā.
Atgādinām, ka Bezzubovs tika nošauts Rīgā 14. aprīlī, kad vēlējās izbraukt no sānielas uz Gunāra Astras ielu ar savu auto Volkswagen Touareg. Noziedznieki, kuri pārvietojās ar automobili BMW X5, nobloķējuši viņam ceļu un apšāva. Smagi ievainots Bezzubovs mēģināja turpināt kustību un par taranēt uzbrucēju mašīnu. Nākamajā dienā pēc slepkavības noziedznieku BMW X5, tika atrasts sadedzināts Mežaparkā.
Pēc šī skaļā incidenta sabiedrība sāka atgādināt policistiem par citām skaļām slepkavībām, kas notikušas pēdējo gadu laikā Latvijā. Galvenā pretenzija bija tāda, ka tās palika neatklātas.
Šoreiz Valsts policija aktīvi ķērās pie darba un jau pēc 10 dienām sniegusi detalizētu atskaiti par rezultātiem. Informācija publicēta Valsts policijas lapā Facebook.
"Desmit dienu laikā, nepārtraukti strādājot, Valsts policijas izmeklētajā kriminālprocesā nopratināti 46 liecinieki, kā arī aptaujātas vairāk nekā 200 personas. Ir veikta 21 kratīšana vairākās Latvijas adresēs un objektos. Tāpat vairākiem objektiem ir nozīmētas 19 kompleksas ekspertīzes, kā arī iegūts ļoti liels apjoms videoierakstu, tajā skaitā arī no videoreģistratoriem, kuri tiek rūpīgi pārbaudīti un analizēti.  Saistībā ar notikušo noziedzīgo nodarījumu šobrīd ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas," ziņo Valsts policija, pagaidām nenosaucot vārdus.
Policisti turpina izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visas iespējamās iesaistītās personas šī nozieguma pastrādāšanā. Šīs krimināllietas ietvaros Latvijas kārtības sargi sadarbojas ar kolēģiem no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī ar Eiropolu.
Valsts policija aicina ikvienu iedzīvotāju, kura rīcībā ir informācija, kas varētu noderēt šis lietas izmeklēšanā, sazināties ar Valsts policiju, rakstot uz e-pastu vai zvanot:  kipinfo21@vp.gov.lv, 67075257.
Ziņu lente
0