Ušakovs: Latvijas veterāni saņems no Briseles dāvanas par godu 9. maijam

© Sputnik / Sergey MelkonovПразднование 9 мая в Риге
Празднование 9 мая в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā oficiālās personas neapsveic Lielā Tēvijas kara veterānus; EP sociālistu un demokrātu frakcijā sarūpēja dāvanas tiem, kuri uzvarēja nacismu.
RĪGA, 20. aprīlis - Sputnik. Sociālistu un demokrātu frakcija Eiropas Parlamentā apmaksāja apsveikuma komplektus Lielā Tēvijas kara veterāniem Rīgā, paziņoja EP deputāts, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs. Politiķis aicina brīvprātīgos palīdzēt ar dāvanu piegādi.
"Rīgā dzīvo aptuveni 500 Sarkanās armijas veterāni. Es tagad vēršos pie rīdziniekiem, pirmkārt, jauniešiem. Man un maniem biedriem ir nepieciešama palīdzība - 9. maijā nogādāt apsveikumus veterāniem Rīgā. Apsveikuma komplekti jau ir gatavi. Komplektā ietilpst viena liela silta vilnas sega un saldi našķi – tēja, medus, cepumi, konfektes," rakstīja Ušakovs savā Facebook lapā.
Ušakovs pasūrojās, ka amatpersonas neapsveic Latvijas veterānus, bet medijos "patīk ironizēt gan pār pašu Uzvaras dienu, gan pār tiem, kuri to svin 9. maijā, gan par tiem, kuri atbrīvoja Eiropu no nacisma."
"Mēs Latvijā esam pieraduši dzīvot, gūt panākumus, risināt problēmas — par spīti valdībai un valstij, nevis pateicoties tām. Un savus svētkus — no Pareizticīgās Lieldienas līdz Uzvaras dienai — mēs sev organizējam patstāvīgi. Tāpēc mums visiem ir tik svarīgi 9. maijā radīt svētku sajūtu tiem, kuri uzvarēja nacismu.
Nedaudz par tehniskajām niansēm. Apsveikuma komplekti pēc manas iniciatīvas apmaksāja sociālistu un demokrātu frakcija Eiropas Parlamentā. Es domāju, ka tas ir pareizi, ka mūsu veterāni saņems apsveikumus arī no Briseles - vienotās Eiropas galvaspilsētas," teikts Ušakova publikācijā.
Военнослужащие во время репетиции военного парада, приуроченного к 76-летию Победы в Великой Отечественной войне, в подмосковном Алабино - Sputnik Latvija, 1920, 08.04.2021
Foto
Kā noritēja Uzvaras parādes pirmais mēģinājums
9. maijā Latvijā oficiāli tiek atzīmēta Eiropas diena, taču daudzi cilvēki, pirmām kārtām krievvalodīgie iedzīvotāji, atzīmē Uzvaras dienu. Devītais maijs Rīga, kur lielākā daļa iedzīvotāju ir krievvalodīgie, ir lieli – tautas – svētki. Katru gadu pie pieminekļa Atbrīvotājiem atnāk aptuveni 150 tūkstoši cilvēku, lai noliktu viedus un pagodinātu to cilvēku piemiņu, kuri cīnījās pret fašismu. Tiek rīkoti koncerti ar zvaigžņu piedalīšanos, savukārt vakarā tiek rīkots liels salūts.
Tāpat 2015. gadā Latvija pievienojās akcijai "Nemirstīgais pulks". 2019. gadā ar frontes cīnītāju portretiem Rīgas gājienā piedalījās aptuveni 20 tūkstoši cilvēku.
Pērn koronavīrusa pandēmijas dēļ masveida pasākumi tika atcelti, taču Uzvaras parku individuālā kārtībā vienalga apmeklēja aptuveni 20 tūkstoši cilvēku, kuri atnāca nolikt ziedus.
Ziņu lente
0