"Rīgas satiksme" ievieš jaunu norēķina veidu sabiedriskajā transportā

© Sputnik / Sergey MelkonovМуниципальное предприятия "Rīgas satiksme"
Муниципальное предприятия Rīgas satiksme - Sputnik Latvija, 1920, 20.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Rīgas satiksme" ievieš jaunu norēķinu veidu sabiedriskajā transportā, drīzumā braucienu būs iespējams apmaksāt gan ar e-talonu, gan ar koda biļeti.
RĪGA, 20. aprīlis - Sputnik. "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane informēja, uzsākta koda biļetes lietojamības pārbaude, kuras laikā tiks noskaidrots, kā darbojas koda biļetes sabiedriskajā transportā, raksta Mixnews.lv.
Sākumā biļetes testēs uzņēmuma darbinieki, bet jau tuvākajā laikā pārbaude ritēs reālos apstākļos. Biļešu testēšanai tiks pieaicināti 22. autobusa un 7. tramvaja maršruta pasažieri.
​Pirmais testēšanas posms ilgs aptuveni divas nedēļas, tad tiks paplašināts gan transportlīdzekļu skaits, kuros koda biļetes testi tiek veikti, gan arī testētāju loks.
Kodu biļetes ir jauns RS biļešu veids, kas ļaus klientiem norēķināties par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā. Lai tos izmantotu, ir jāinstalē lietojumprogramma. Pasažierim būs iespēja iegādāties vienreizējo brauciena biļeti un aktivizēt to transportlīdzekļa salonā, kur būs izvietots katram transportlīdzeklim unikāls QR koda identifikators. Kontrolierim nopirkto un aktivizēto biļeti var uzrādīt pielikumā.
Sistēma darbosies paralēli e-talonu sistēmai. Tā izstrāde tika sākta 2020. gada beigās.
Ziņu lente
0