Brīvdienās Rīgā izslēgs gaismu uz vienu stundu

© Sputnik / Sergey MelkonovПамятник Свободы
Памятник Свободы - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaismu Rīgā izslēgs vien dažās apskates vietās. Latvijas iedzīvotāji aicināti pievienoties akcijai "Zemes stunda" un uz vienu stundu izslēgt gaismu un elektriskās iekārtas.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Sestdien, 27. martā, pasaulē notiks akcija "Zemes stunda" — tā ir simboliska akcija, kuras mērķis nav elektrības taupīšana, bet gan uzmanības pievēršana dabas aizsardzības problēmām. Cilvēki, kuri "Zemes stundas" laikā atsakās no enerģijas patēriņa, liecina, ka viņiem nav vienaldzīga planētas nākotne.

Šogad "Zemes stundas" galvenā tēma ir dabas daudzveidības izzušana un aicinājums nekavējoties rīkoties, īstenojot dabas saglabāšanas un atjaunošanas pasākumus un klimata pārmaiņu mazināšanas iniciatīvas.

​Latvija arī pievienosies šai akcijai. 27. martā plkst. 20.30 Rīgā izslēgs Brīvības pieminekļa un Vanšu tilta dekoratīvo apgaismojumu, kā arī Rātsnama, Melngalvju nama un kinoteātra "Splendid Palace" fasādes apgaismojumu.

Akcijā var piedalīties visi interesenti. Viss, kas jādara, ir jāizslēdz gaisma plkst. 20:30 un jāpavada stundu tumsā vai sveču gaismā.

Ziņu lente
0