Rīgas centrā uzbūvēs sporta halli par 13,7 miljoniem eiro

© David Mark / Pixabay Баскетбольное кольцо
Баскетбольное кольцо - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas centrā paradīsies moderna sporta bāze ar trim basketbola laukumiem, palīgtelpām fiziskās sagatavotības nodarbībām un dienesta viesnīcu.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Latvijas Ministru kabinets atbalstīja 13,7 miljonu eiro piešķiršanu sporta halles celtniecībai Krišjāņa Barona ielā 99/99c Rīgā.

Независимый эксперт-аналитик Евгения Зайцева - Sputnik Latvija, 1920, 12.01.2021
"Valdība stāsta muļķības": kāpēc Latvijai nav izredžu uz ekonomikas augšupeju

Projekts izstrādāts pēc Latvijas basketbola savienības (LBS) pasūtījuma. Tā būs moderna sporta bāze ar trim basketbola laukumiem, palīgtelpām fiziskās sagatavotības nodarbībām, kā arī dienesta viesnīcu treniņnometņu un turnīru dalībniekiem. Plānotie parametri ļauj zāli izmantot starptautiskām sacensībām basketbolā un citās sporta spēlēs. Transformējamās tribīnēs paredzētas vieta apmēram 3000 skatītājiem, informē, Basket.lv.

LBS jau sen bija jauna sporta kompleksa būvniecības plāni, jo Latvijas galvaspilsētā pietrūkst vietu, kur bērni varētu nodarboties ar basketbolu. Savienība labi nopelnīja pēc Eiropas čempionāta basketbolā, kas notika Latvijā 2015. gadā (vairāk nekā 600 tūkstoši eiro). Daļa no tās peļņas tika ieguldīta projekta izstrādē, bet zemes gabals Barona ielā tika saņemts pēc vienošanās ar Rīgas domi.

Ziņu lente
0