Ārkārtas pasākumi: Latvijā varētu ierobežot pārvietošanos

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / Valsts prezidenta vēlēšanasМинистр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija noteiks kumulatīvās saslimstības slieksni un vietu aizpildījumu slimnīcās, kuru sasniedzot būs vajadzīgi stingrāki ierobežojumi.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Veselības ministrija sastādījusi kritēriju sarakstu, kurus sasniedzot nepieciešams nekavējoties spert soļus Covid-19 izplatības ierobežošanai, veselības ministrs Daniels Pavļuts pastāstīja Latvijas televīzijas pārraidē "Rīta panorāma".

Независимый эксперт-аналитик Евгения Зайцева - Sputnik Latvija, 1920, 12.03.2021
Kur ir ierobežojumu loģika? Ekonomiste pastāstīja, kā ministri kaitē Latvijai

Pavļuts kritērijus nenosauca, tomēr atzīmēja, ka nākas novērtēt vispārējo saslimstības līmeni, tās pieauguma tempus un vietu aizpildījumu intensīvās terapijas nodaļās slimnīcās.

Raidījuma gaitā Pavļuts norādīja, ka ir kritēriji, pēc kuru sasniegšanas ir nekavējoties jārīkojas. Ja sasniegts konkrēts saslimstības pieauguma rādītāju slieksnis un aizņemto vietu skaits slimnīcās, it īpaši intensīvās terapijas nodaļās pārsniedz 70%, nekavējoties jāpieņem lēmums par stingrāku prasību pieņemšanu.

Pēc viņa domām, kritiska situācija valstī pagaidām nav iestājusies, taču jau vairākas dienas pēc kārtas vērojams saslimstības pieaugums: 15. martā septiņu dienu kumulatīvā saslimstība sastādīja 180 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, 17. martā – 198,4. 12. martā stacionāros ārstējās 642 koronavīrusa pacienti, bet 16. martā – jau 693.

Еврокомиссар по вопросам евро и социального диалога в комиссии Юнкера Валдис Домбровскис. - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Politika
Kādā veidolā ES un Baltijas valstis pārvarēs koronavīrusa krīzi

Jautājumā par stingrākiem ierobežojumiem veselības ministrs atgādināja, ka kaimiņvalstīs plaši tiek izmantota reģionālā pieeja, arī pārvietošanās ierobežojumi. Uz jautājumu, vai tādu modeli iespējams izmantot arī Latvijā, Pavļuts atbildēja, ka izvērtēti dažādi pasākumi, arī pārvietošanās ierobežojumi, tomēr tas būtu galējs līdzeklis.

Pirmdien Lietuvas valdība pagarināja līdz 31. martam pārvietošanās ierobežojumus 16 pašvaldībās. Turklāt Ministru kabinets nolēma, ka dažās pašvaldībās, kur saslimstības rādītājs nepārsniegs 200 gadījumus uz 100 tūkstošiem cilvēku 14 dienu laikā, tiks apstiprināti citi kontroles pasākumi.

Ziņu lente
0