"Kā aiz polārā loka": Vidzemes piekrastē ieradušies roņi

© Foto : из личного архиваТюлень
Тюлень - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vidzemes piekrastē Latvijas iedzīvotāji saskaitīja ap 70 roņiem: dzīvnieki mierīgi atpūšas uz ledus gabaliem.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji ziņo par roņu ierašanos, un atzīmē, ka Latvija līdzinās polārlokam, raksta Bb.lv.

Spriežot pēc Latvijas iedzīvotāju informācijas, Vidzemes piekrastē pulcējās ap septiņdesmit dzīvniekiem.

Par 44 roņiem paziņojusi Kristīne Ozoliņa savā Facebook lapā. Viņa uzrakstīja, ka tas esot kaut kas nebijis, un uzaicināja visus atbraukt, lai redzētu tos savām acīm. Roņus sieviete pamanīja pie Skultes.

Vēl 30 roņus - lielus un mazus - Tūjas rajonā saskaitīja Latvijas iedzīvotājs Normunds. Viņš uzrakstīja, kas ir šāds dzīvnieku bars, rada iespaidu, ka atrodies nevis mērenajā joslā, bet aiz Polārā loka.

"Ziemeļu vējš atdzina visus roņus no Igaunijas pie mums, taču cerams, ka viņi šeit nav uz palikšanu," Normunds uzrakstīja.

LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis, komentējot šos ziņojumus, atgādināja, ka roņi jāliek mierā. Turklāt ļoti būtiski ir arī turēt piesietus suņus, lai tie netiek roņiem klāt.

Белек, детеныш гренландского тюленя. - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2020
Viedoklis
Tie ir bērni, nevis kažoki: kāpēc atkal steidzami jāglābj roņu mazuļi

Ja redzat, ka ronim nepieciešama palīdzība, sazinieties ar Vides aizsardzības pārvaldi pa tālruņa numuriem 26329412 Vidzemē, 27878099 Kurzemē, 26424972 Rīgas rajonā.

Atgādinām, ka februārī un martā roņi un ronēni atpūšas Latvijas pludmalēs – sildās un krāj spēkus tālākiem ceļojumiem, lielākos draudus tiem sagādā suņi, kuri tos sakož un mazina izredzes izdzīvot. Labākā palīdzība ronēniem tiks sniegta, ja vienkārši ignorēsiet dzīvniekus, tāpēc cilvēki aicināti likt roņus mierā un netuvoties.

Ziņu lente
0