VP pastāstīja par visbiežāko Covid-19 ierobežojumu pārkāpumu Latvijā

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 09.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks pasūdzējās, ka visbiežāk problēmas kārtības sargiem sagādā jaunieši.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks pastāstīja, ka visbiežāk Latvijas iedzīvotāji pārkāpj pulcēšanās ierobežojumus, kad kopā pulcējas cilvēki no dažādām mājsaimniecībām, raksta Lsm.lv.

"Gadījumi ir dažādi. Sestdien, piemēram, kāda Imantas mikrorajonā esošā pirtī bija 24 personas no dažādām mājsaimniecībām," pastāstīja Rukss.

Tāpat policijas priekšnieks uzsvēra, ka visvairāk problēmu policijas darbiniekiem sagādā jaunieši, kuri sistemātiski pārkāpj noteikumus.

Очередь на вход в торговый центр в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.03.2021
Latvijā aprēķināja, cik izmaksā Covid-19 ierobežojumi

Iepriekš ziņots, ka ārkārtējās situācijas režīma pārkāpšana Latvijā draud ne tikai ar sodiem — tāpat nokļūt slimnīcā vai pakļaut inficēšanas riskam tūkstošiem cilvēku.

Piemēram, 2021. gada janvāra vidū gandrīz izvērtās traģēdijā nelegālā ballīte. Nepilngadīgā meitene, lai izvairītos no policijas darbiniekiem, mēģināja izkāpt no dzīvokļa pa logu un nokrita no otrā stāva. Kritiena rezultātā viņa ieguvusi nopietnu traumu, un tagad meitenei būs vajadzīga ilgstoša ārstēšana un rehabilitācija.

Atgādinām, ka februārī Latvijas valdība pagarinājusi ārkārtējas situācijas režīmu līdz 6. aprīlim. Tai skaitā ar 8. februāri visos veikalos ir ieviesti "drošas tirdzniecības" noteikumi. Tika atcelti ierobežojumi pārtikas un higiēnas preču sortimentam. Tirgot klātienē var veikali, kur ne mazāk kā 70% no preču sortimenta sastāda pārtika vai higiēnas preces. No 1. marta atļauts frizieru, kā arī manikīra un pedikīra meistaru darbs.

Ziņu lente
0