UNESCO apsolīja izvērtēt lēmumu par Krievijas telekanālu aizliegumu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovТелевизионные пульты и телевизор
Телевизионные пульты и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sava mandāta ietvaros UNESCO tiecas sekmēt brīvo un neatkarīgo mediju nozīmīgumu visā pasaulē, paziņoja organizācijā.

RĪGA, 6. februāris – Sputnik. UNESCO nebija informēta par situāciju ar aizliegumu retranslēt vairākus Krievijas televīzijas kanālus Latvijā, un izvērtēs to, paziņoja RIA Novosti organizācijas preses dienestā.

Iepriekš kompānija Tet informēja, ka pārtrauc lielāko Krievijas telekanālu – PBK (Krievijas Pirmā kanāla programmu retranslētājs Baltijas valstīs), "NTV Mir", "REN TV Baltija", "Kinokomedija" un "Kinomiks" retranslāciju. Retranslācija tika pārtraukta no 1. februāra. Iepriekš minēto kanālu vietā skatītājiem tikšot piedāvāti citi, paziņoja uzņēmums un piebilda, ka turpina meklēt kanālus, ko būtu iespējams iekļaut paketē. Tet ir lielākais kabeļtelevīzijas operators Latvijā, 51% kompānijas akciju pieder valstij.

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 06.02.2021
Kā būtu ar krievu tiesībām Latvijā? Zaharova atgādināja par spriedumu Navaļnijam

"Mēs nebijām informēti par šo situāciju un pētām to," informēja UNESCO preses dienesta pārstāve.

"Sava mandāta ietvaros UNESCO tiecas sekmēt brīvo un neatkarīgo mediju nozīmīgumu visā pasaulē," piebilda organizācijā.

Latvija regulāri liek šķēršļus Krievijas telekanālu un citu mediju darbam savā informācijas telpā. Latvija uzskata, ka tādam pasākumam vajagot nodrošināt valsti no "Kremļa propagandas".

Krievijas Ārlietu ministrija jau vairākkārt norādījusi, ka Latvijas ceļš pretī totālai cenzūrai ar jebkādiem līdzekļiem neatbilst tās apgalvojumiem par uzticību Eiropas vērtībām un demonstrē, kā tā noniecina vārda un preses brīvības pamatprincipus.

3. decembrī VDD organizēja kratīšanas, izņēma tehniku, aizturēja un nopratināja virkni krievvalodīgo žurnālistu, kuri sadarbojas ar portāliem Baltnews un Sputnik kā ārštata darbinieki.

Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
"Sāksim badoties": REN TV atbildēja uz translācijas pārtraukšanu Latvijā

Žurnālistiem izvirzītas apsūdzības saskaņā ar Latvijas Krimināllikuma 84. pantu – par Eiropas Savienības sankciju režīma pārkāpšanu. Pēc nopratināšanas žurnālistiem aizliegts pamest valsti. Viņiem var draudēt sods – no naudas soda līdz brīvības atņemšanai. Sputnik Latvija un Baltnews ir saistīti ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa", kuras ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs iekļauts ES sankciju saraksta. Individuālās sankcijas nevar tikt attiecinātas uz visiem, kas sadarbojas ar mediju holdingu.

Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pauda cerību, ka Krievija atbildēs uz krimināllietām pret krievvalodīgajiem žurnālistiem.

Ziņu lente
0