Ja nevakcinēsies, atlaidīsim: cilvēki sūdzas par draudiem tiesībsargam

© AP Photo / Bernat ArmangueВакцинация от COVID-19
Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saņemtas dažādu profesiju pārstāvju, kā arī studentu sūdzības – viņus piespiež vakcinēties Covid-19 profilaksei.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Tiesībsarga birojs saņēmis informāciju no iedzīvotājiem, arī no ārstiem par to, ka, atsakoties no vakcīnas pret Covid-19, viņi var zaudēt darbu, vēstīja tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne, stāsta Bb.lv.

Работа радиостанции - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2021
Mēģinājums izgāzies: kā Vakcinācijas birojs kontaktējās ar krievu auditoriju

Iepriekš aizsardzības ministrs Artis Pabriks informēja, ka Latvijas armijas karavīriem vakcinācija pret koronavīrusu būs obligāta, zemessargiem – brīvprātīga.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne pastāstīja, ja likumdevējs noteicis profesiju grupas, kam vakcinācija būs obligāta, ir svarīgi, lai šī informācija nāktu no valsts puses.

Viņa atklāja, ka Tiesībsarga birojs jau saņēmis virkni sūdzību par atlaišanas draudiem, atsakoties no vakcīnas. Daži apgalvo, ka tādas situācijas jau ir bijušas, tomēr pagaidām fakti vēl nav pārbaudīti, teica Piļāne.

Iepriekš par piespiedu vakcinācijas riskiem informēja programma "Bez Tabu" telekanālā TV3. Žurnālisti stāstīja, ka Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas studenti informēti: vakcinācija pret koronavīrusu būs obligāta. Nacionālo bruņoto spēku komandiera pārstāve Sandra Brāle apstiprināja, ka NBS komandieris patiešām parakstījis pavēli par obligāto vakcināciju un tā attiecas arī uz akadēmijas studentiem, kadetiem. Civilpersonām, kas strādā Aizsardzības akadēmijā, vakcīna nebūs obligāta.

Вакцинация в Первой городской больнице Риги - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2021
"Pēc otrās devas bija elle zemes virsū": kas zināms par vakcīnu blaknēm

Studenti, kuri studē veselības aprūpi Daugavpils Universitātē, tāpat ir satraukti par to, ka nāksies vakcinēties, lai saņemtu diplomu. Viņi apgalvo, ka augstskolas vadība esot paziņojusi: bez vakcīnas 3. un 4. kursa studenti nevarēšot iziet praksi slimnīcās, tāpēc nevarēs pabeigt studijas. Ja students nevēlas vakcinēties, viņam ieteikts uz gadu pārtraukt studijas, taču tas nozīmē budžeta vietas zudumu.

Tomēr universitātes rektora vietnieks paziņoja, ka vakcinācija tomēr nebūs obligāta. Patlaban augstskola meklē risinājumu, kā organizēt praksi, ja studentam nebūs vakcīnas, bet medicīnas iestāde piedāvā vietas tikai vakcinētām personām.

Ziņu lente
0