Grib, lai sāk domāt latviski: politiķis par krievu telekanālu atslēgšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovТелевизионные пульты и телевизор
Телевизионные пульты и телевизор - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ir sākts informācijas karš, lai sarautu visas krievvalodīgo informatīvās saites ar Krieviju un piespiestu viņus atteikties no informācijas saņemšanas dzimtajā valodā.

Rīga, 4. februāris – Sputnik. Partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) aicināja iedzīvotājus boikotēt lielāko kabeļtelevīzijas operatoru Tet, kurš iepriekš paziņoja, ka tiek pārtraukta vairāku Krievijas telekanālu retranslācija. Runa ir par PBK (KF Pirmā kanāla programmu retranslators Baltijas valstīs), "NTV Mir", "REN TV Baltija", "Kinokomedija" un "Kinomiks".

LKS līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs radio Sputnik ēterā norādīja, ka Tet lēmuma dēļ cilvēki nonākuši dažādās situācijās – nebūt ne visiem ir iespēja atteikties no televizora.

Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
"Sāksim badoties": REN TV atbildēja uz translācijas pārtraukšanu Latvijā

"Latvijas lielpilsētās internets ir pietiekami ātrs un nav grūti pāriet no parastās televīzijas pie interneta TV, tomēr laukos stāvoklis ir daudz sliktāks. Daudzviet Tet faktiski ir monopolists, un, turpinot boikota kampaņu, mēs to ņemsim vērā," apliecināja Mitrofanovs.
Politiķis uzskata, ka Tet, kā valsts kompānija, tagad rāda piemēru citiem kabeļtelevīzijas operatoriem – kā vajag darīt.

"Latvijā ir vairāki desmiti operatoru – lieli un mazi, un šovasar tiem visiem jāizpilda likuma prasība par valodas kvotu kabeļtelevīzijas apraides paketēs. Tas nozīmē, ka no bāzes paketes garantēti tiks dzēsta lielākā daļa krievvalodīgo kanālu," uzsvēra Mitrofanovs.

Viņš atklāja, ka operatori pārdomā iespējas pievienot bāzes paketē citus kanālus, lai ievērotu kvotu – 80% ES valodām un pie tam saglabātu krievu kanālus.

"Operatori ir noraizējušies: ja pazudīs krievu kanāli, cilvēki masveidā atslēgsies, pie tam neatkarīgi no attieksmes pret Krieviju. Runas par valsts propagandu un cīņu ar Maskavas informatīvo ietekmi ir tīrās muļķības, jo tad aizliedzami ir visi krievu valodā strādājošie telekanāli, vienalga, vai tie radīti Amerikā, Izraēlā vai Krievijā," norādīja LKS līdzpriekšsēdētājs.

Tet rāda, ka kabeļtelevīzijas operatoriem jāatslēdz kvalitatīvi kanāli un jāaizvieto tos ar informatīviem atkritumiem, viņš piezīmēja.

"Tas ir informācijas karš ne tikai pret Krieviju, bet arī pret Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem. Tās mērķis ir saraut visus informatīvos sakarus ar Krieviju un piespiest krievvalodīgos pilnībā atteikties no informācijas saņemšanas dzimtajā valodā," konstatēja politiķis.

Latvija regulāri liek šķēršļus Krievijas telekanālu un citu mediju darbam savā informācijas telpā. Latvija uzskata, ka tādam pasākumam vajagot nodrošināt valsti no "Kremļa propagandas".

Krievijas Ārlietu ministrija jau vairākkārt norādījusi, ka Latvijas ceļš pretī totālai cenzūrai ar jebkādiem līdzekļiem neatbilst tās apgalvojumiem par uzticību Eiropas vērtībām un demonstrē, kā tā noniecina vārda un preses brīvības pamatprincipus.

Ziņu lente
0