Drīz atvērs? Ekonomikas ministrija izstrādājusi jaunus noteikumus veikalu apmeklējumam

© Sputnik / Sergey MelkonovЗапрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi
Запрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drīz vien Latvijā varētu ieviest jaunas prasības veikalu apmeklētājiem. Ko tās skars vispirms un kad sagaidāma veikalu atvēršana.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Tuvākajā laikā Ekonomikas ministrija iesniegs valdībai jaunos veikalu apmeklēšanas noteikumus pircējiem pandēmijas apstākļos, stāsta Press.lv, atsaucoties uz LTV raidījumu "De facto". Prasības izstrādātas sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un palīdzēs tirgotājiem labāk kontrolēt epidemioloģiskās drošības situāciju pircējiem.

Ziņots, ka jaunajos noteikumos, iespējams, tiks mainīts distancēšanās noteikums pircējiem. Ja iepriekš bija jānodrošina divu metru attālums starp pircējiem, tagad tirgotājiem varētu uzdot nodrošināt katram pircējam 25 kavadrātmetru platību.

Супермаркет в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 28.01.2021
"Zvanu pārdevējam, kurš atrodas blakus": "kovida šopinga" farss

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs atzīmēja, ka jaunie noteikumi jau kopumā apstiprināti, tomēr vajadzīgs Ministru kabineta balsojums. Pēc viņa vārdiem, tirgotāji tiks laikus informēti par izstrādātajiem soļiem un paspēs sagatavoties. Pārkāpēju kontrolei tiks izskatīta ne tikai soda nauda, bet arī veikala slēglšana uz laiku līdz septiņām dienām.

Vitenbergs atzīmēja, ka jauno noteikumu ieviešana nenozīmē, ka veikali tiks atvērti, piemēram, jau pēc nedēļas, bet šie pasākumi ļaus tuvināt atvēršanas dienu.

Iepriekš vēstīts, ka pašreizējos ierobežojumus tirgotāji jau pamanījušies apiet. Tas ir saprotams, jo pircējam vajadzīga prece, pārdevējam – peļņa. Pagaidām iznāk, ka "kovida šopinga" pasaulē tagad izdzīvo pats attapīgākais.

Tirgotāji jau vērsās pie valdības ar lūgumu palīdzēt atjaunot drošu tirdzniecību valstī, pat rakstīja vēstuli premjerministram Krišjānim Kariņam. Laiks rādīs, vai Ekonomikas ministrijas izstrādātie noteikumi palīdzēs.

Ziņu lente
0