Apvidnieku vietā - varonīgums un radoša pieeja: kā Latvijā strādā NMPD mediķi

CC0 / pxhere / В машине скорой помощи
В машине скорой помощи - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sniegotajos Latvijas plašumos divi NMPD darbinieki velc aparatūru un medikamentu somas no mīkstajām nestuvēm darinātā maisā: tāda ir Latvijas iedzīvotāju dzīvību glābēju ikdiena.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule savā mikroblogā Twitter publicējusi bildi, kas atspoguļo Latvijas mediķu skarbo ikdienu, ziņo Rus.tvnet.lv.

Attēlā divi NMPD darbinieki stāv sniegoto plašumu fonā. Rokās viņi tur mīksto nestuvju siksnas, kas guļ uz zemes viņiem blakus. Ir redzams, ka nestuvēs ir krava.

No Cipules paraksta fotoattēlam kļūst skaidrs, ka mediķiem šī krava bija jāvelk pa sniegu trīs kilometrus.

"3 km pa sniegu līdz pacientam, aparatūru un medikamentu somas velkot šādā no mīkstajām nestuvēm darinātā maisā. NMPD mediķiem līdz pacientam jānonāk un jāpaspēj jebkuros laika apstākļos!" komentēja Cibule.

Lietotājiem komentāros radās loģisks jautājums - vai nav iespējams iegādāties paaugstinātas pārgajības automobīli, lai NMPD darbinieki varētu mierīgi pārvietoties pa lauku apvidu un pārvadāt aprīkojumu.

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija, 1920, 23.01.2021
Vairāki ārsti saslimuši ar Covid-19 pēc pirmās vakcīnas, vakcinācijas tempi krītas

NMPD vadītāja savukārt pajautāja, kurā no 105 brigāžu lokalizācijas vietām to vienu nolikt?

Taču, kā izrādījās, mediķiem tomēr nav jācieš šādas mokas katru dienu. Palīgā nāk citi dienesti un cilvēki. Nepieciešamo tehniku sniedz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, pašvaldības, zemnieki.

"Šajā ziņā NMPD ir jābūt radošiem!" atzīmēja Cibule, norādot, ka fotoattēlā redzamajiem mediķiem galu galā izdevies atrast traktoru.

Ziņu lente
0