Kļuva zināms, kad tiks likvidēts vakcinācijas birojs

© AP Photo / Scott HeppellВакцинация от COVID-19
Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinācijas birojs Latvijā, par kura darbinieku algām bija sašutuši Latvijas iedzīvotāji, ir pagaidu resors un tiks likvidēts.

RĪGA, 31. janvāris - Sputnik. Vakcinācijas birojs ir pagaidu resors, pastāstīja organizācijas vadītāja Eva Juhņēviča intervijā radio Baltkom.

Pēc Juhņēviča vārdiem, tiklīdz Latvijā tiks pabeigta masveida iedzīvotāju vakcinācija, birojs tiks slēgs. Pēc ekspertu vērtējumiem tas prasīs apmēram gadu. Arī līgums par sadarbību ar biroju parakstīts tieši uz šo laiku.

Taču Juhņēviča cer, ka viss beigsies ātrāk.

Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija
Latvija var iesūdzēt tiesā Covid-19 vakcīnas ražotājus

Latvijas valdība 14. janvārī nolēma izveidot Latvijā Vakcinācijas projekta biroju, kas pārvaldīs vakcinācijas procesu. Veselības ministrijā apgalvoja, ka vakcinācijas process tiks organizēts kā nacionālā mēroga projekts ar augstākā līmeņa pārvaldību un koordināciju.

Atgādinām, ka Vakcinācijas biroja darbiniekiem solīja ļoti lielas algas - no 3500 līdz 4900 eiro. 10 biroja darbiniekiem no valsts budžeta bija plānots piešķirt 525 000 eiro, minimālā alga - sekretārei (1500 eiro), vadītājam pienākas 4905 eiro mēnesī "uz papīra".

Latvijas iedzīvotāji bija sašutuši par šādām summām, jaunā biroja izveidošanā viņi saskatīja kārtējas iespējas korupcijai. It īpaši ņemot vērā, ka Saeimas deputāts Ivars Zariņš publicēja pilnu biroja štata sarakstu ar amatiem, ko cilvēki uzskatīja par liekiem. Zināms, ka no kandidātiem prasīja nevainojamu reputāciju, atbilstošu augstāko akadēmisko vai profesionālo izglītību, nacionālo starpnozaru projektu īstenošanas pieredzi, stratēģiskās plānošanas pieredzi, kā arī lai viņiem būtu priekšstats par veselības aprūpes sistēmu Latvijā un valsts pārvaldes pamatprincipu zināšanas.

Ziņu lente
0