Latvijā nevar organizēt pat apakšbikšu tirdzniecību: Ušakovs komentēja vakcināciju

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasВакцинация от COVID-19
Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs negatīvi novērtēja valdības pasākumus pandēmijas periodā. Viņš uzskata, ka politiķi ir vainīgi arī pie tā, ka liela daļa iedzīvotāju nevēlas vakcinēties.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Cilvēki Latvijā ir gatavi visu darīt otrādi, jo neuzticas valdībai. Par to apliecina arī vakcinācijas process – daudzi nav gatavi vakcinēties pret Covid-19, ņemot vērā informācijas trūkumu, pašu politiķu nevēlēšanos vakcinēties un valdības nekonsekventos soļus, konstatēja bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.

Iepriekš vēstīts, ka vienīgi puse iedzīvotāju gatavi vakcinēties pret Covid-19, – par to liecināja SKDS aptaujas rezultāti. Nodomu atteikties no vakcīnas pauduši 38% respondentu, vēl 12% nevarēja sniegt noteiktu atbildi. Par to, ka vakcīna ir droša, bija pārliecināti vien 44% respondentu. Tikai 14% norādīja, ka saņemtā informācija par vakcīnām ir pietiekama, 31% apliecināja, ka tās pietrūkst. Tikai 24% respondentu valdības darbu pandēmijas ierobežošanai novērtēja atzinīgi, gandrīz divas trešdaļas (59%) – kopumā negatīvi.

Nils Ušakovs, komentējot situāciju, paziņoja, ka ir skaidrs, kāpēc cilvēki nevēlas vakcinēties.

"Kas uzticēs tādai valdībai kaut ko iešļircēt, ja šī pati valdība nespēj pat apakšbikšu tirdzniecību noorganizēt karantīnas laikā? Nerunājot jau par normālu pabalstu izmaksu tiem, kuri vīrusa dēļ palikuši bez naudas. Protams, ir bail..." Ušakovs uzrakstīja savā lapā Facebook.

Вакцина от COVID-19 производства компании AstraZeneca - Sputnik Latvija
Latvija var iesūdzēt tiesā Covid-19 vakcīnas ražotājus

Tiesa, viņš atzīmēja, "nevienam neko īpašu tuvākajā laikā neiešļircēs, jo, pēc būtības, valdība vienkārši nav pasūtījusi vakcīnu".

"Aizmirsa, vienkārši nesanāca, noziedzīga paviršība, un tagad to ilgi izmeklēs.

Un tagad galvenais jautājums – vai pieaugs vakcinācijas pieprasījums, ja vakcīna būs deficīta? Principā, tas nav slikts psiholoģisks gājiens, lai pārliecinātu Latvijas iedzīvotājus vakcinēties – ja jau deficīts, tad jau nemaz nav tik slikti.

Starp citu, var izspēlēt vēl vienu psiholoģisku triku – valdošajiem politiķiem vajag vakcinēties nevis tiešajā ēterā, bet paslepus, bez rindas, par blatu. Tad pie mums valstī uzreiz sāks vākt parakstus par tūlītēju obligātu vispārēju vakcināciju.

Tas ir ļoti skumji, kad cilvēki visu dara otrādi, jo valdībai netic pat valsts kanālu žurnālisti. Nevar būt nākotnes tādai valstij, ja mēs turpināsim ievēlēt tādus politiķus!" uzrakstīja Ušakovs.

Ziņu lente
0