Kaut ko pārdodat internetā? DPD Latvija atmaskojusi krāpšanās metodi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krāpnieku fantāzija ir bezgalīga – DPD Latvija, kuras vārdu izmanto noziedznieki, pastāstīja par jauno krāpšanās metodi.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Piegādes dienests "DPD Latvija" savā lapā Facebook lūdza klientus būt uzmanīgākus, ko pieaudzis krāpnieku skaits, kuri uzņēmuma vārdā cenšas saņemt personas datus un bankas kartes datus.

Cita starpā publikācijas autori atzīmeja, ka fiksēti viltotu vietņu lietošanas gadījumi – tie maskējas par oriģināliem un lūdz ievadīt personas datus. Shēma ir sekojoša: krāpnieki sameklē tīmeklī cilvēkus, kuri vēlas pārdot kaut kadu preci, raksta viņiem, ka gribētu to nopirkt un izvēlas apmaksu caur starpniekiem kurjeru dienesta vietnē, nosūta pārdevējam saiti uz vietni, kas ārēji atgādina "DPD Latvija" oficiālo vietni. Tajā pārdevējs redz blanku, kurā jāievada viņa bankas kartes dati – tie esot vajadzīgi, lai saņemtu maksājumu.

Patlaban fiksētas sekojošas krāpnieku adreses: lv-express-safe.xyz un lvdpd-safe.xyz.

Uzņēmums lūdz nevienam nesniegt nekādus personas datus. Tiem kuri jau saskārušies ar krāpniekiem, ieteikts vērsties Valsts policijā. Jaunākā informācija pieeejama uzņēmuma oficiālajos avotos.

Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Sarežģīts krustojums, retākā mašīna un roku veiklība: krāpnieki Rīgas ielās

Iepriekš vēstīts, ka pirms jaungada svētkiem audzis krāpnieku skaits. Īpaši izplatītas bija vēstules iedzīvotāju e-pastā, kurās stāstīts par milzu mantojumu ārzemēs.

Policija ziņoja, ka krāpnieki savās vēstulēs lūdz potenciālos upurus nekavējoties atsaukties, jo mantojumu vajagot saņemt pēc iespējas ātrāk. Tālāk atsūta anketu, kurā jānorāda pases dati un bankas konta dati. Jāpiebilst, ka līdztekus centieniem iegūt konfidenciālus datus krāpnieki lūdz apmaksāt izdevumus mantojuma noformēšanai, piemēram, advokāta pakalpojumus. Protams, pēc izdevumu apmaksas noziedznieki pazūd un noskaidrojas, ka nekāda mantojuma nav.

Dažkārt nozieguma shēma mainās – krāpnieki sola nevis mantojumu, bet gan stāsta, ka adresāts vinnējis dārgu balvu vai lielu naudas summu.

Ziņu lente
0