Politika

"Bēdziet no valsts!" Gobzems vērsies pie uzņēmējiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamdēļ likvidēt uzņēmumus, ja tos var vienkārši atņemt. Nevainojamu reputāciju var sabojāt, vienu reizi aizejot uz naktsklubu ar meitenēm, - uzņēmējus brīdināja deputāts Aldis Gobzems.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Saeima pirmajā lasījumā apstiprinājusi grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā. Pēc šī soļa parlamenta deputāts Aldis Gobzems publicēja savā lapā Facebook ziņu uzņēmējiem, kurā ieteica slēgt biznesu Latvijā.

"Vienotības valdība grasās atņemt kapitāla daļas vai akcijas, ja Jums, uzņēmēji, viņu (Vienotības) ieskatā nebūs nevainojama reputācija (pirmā bilde no likumprojekta). Jau pirmajā lasījumā ir gatavs. To reputāciju droši vien vērtēs tie pie varas esošie ar kriminālprocesiem vai tie, kurus šos pirmos piesedz," stāsta deputāts.

Deputāts demonstrēja grozījuma tekstu: "Ja uzraudzības un kontroles institūcija konstatē likuma subjekta patiesā labuma guvēja neatbilstību šā panta pirmās daļas prasībām, tā pieņem lēmumu uzdot attiecīgajam likuma subjekta patiesajam labuma guvējam vai personai, ar kuras starpniecību minētais likuma subjekta patiesais labuma guvējs īstoeno kontroli, noteiktā termiņā novērst konkrēto neatbilstību, tostarp atsavināt attiecīgās nozīmīgu vai kontrolējošu līdzdalību nodrošinošās kapitāla daļas vai akcijas.

Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге против ограничений в связи с пандемией COVID-19 - Sputnik Latvija
Deputāts: uzņēmējiem Latvijā atliek ar skaudību skatīties uz Krieviju un maksāt nodokļus

Pants (..) paredz iespēju atsavināt likuma subjekta patiesajam labuma guvējam kapitāla daļas vai akcijas ne tikai Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas (ES) 2015/849 paredzētajā gadījumā, nepieļaujot sodītu personu ienākšanu un darbību tirgū, bet arī gadījumā, kad patiesā labuma guvējs neatbilst nevainojamas reputācijas kritērijam.

"Man nav ilūziju. Es domāju, ka šis ir turpinājums "labi iesāktām lietām pagātnē". Kamdēļ likvidēt uzņēmumus, ja tos var vienkārši atņemt. Nevainojamu reputāciju, nevis vienkārši reputāciju, bet nevainojamu, respektīvi, vienreiz uz deju klubu ar meitenēm stringos un .... paliec ar pliku pakaļu," raksta politiķis.

Viņš ieteica atjaunot viduslaikos plaši pielietoto nevainības pārbaudes praksi. "Iesaku Vienotības valdībai, Kariņam un visiem šiem komunistiem ņemt un izlasīt šo grāmatu (otra bilde) - Directorium Inquisitorum. Laba doma ir smelties šajā grāmatā iedvesmu. Judinam no Vienotības vai FIDa vadītājai Znotiņai īpaši patiks. Tā sakot - katras FIDa darbinieces plauktiņā varētu noderēt," norādīja deputāts un advokāts Gobzems.

Savu publikāciju viņs noslēdza at ieteikumu biznesam: "Bet Jūs, uzņēmēji, bēdziet! Kamēr ir Vienotība, bēdziet! TAGAD! Jums visu plāno atņemt. Jo Jums nav nevainojama reputācija, kuru Jums vērtēs Vienotība. Lai atņemtu pēdējo."

Вырубка деревьев - Sputnik Latvija
Viedoklis
Iedzīvotāji sēž bez naudas, bet valdība vāra "zupu no cirvja"

Atgādināsim, ka iepriekš Finanšu izlūkošanas dienesta pārstāvji tiesnešiem organizētā seminārā paziņoja, ka ar noziedzīgu kapitālu legalizāciju saistītiem procesiem nevajag piesaistīt pārlieku daudz liecinieku, un pašiem procesiem jānorit maksimāli ātri.

Grozījumus, ko pieminēja Gobzems, pirms balsojuma Saeimā mēģināja apstrīdēt tikai daži opozīcijas deputāti. Nospiedošs vairākums tos atbalstīja un apstiprināja likumprojekta izskatīšanu steidzamā kārtībā. Otrajam, galīgajam likumprojekta lasījumam jānotiek februārī.

Ziņu lente
0