Vai drīkst iziet uzpīpēt pie mājas: policijas šefs stāsta par "komandanta stundu"

© Информационный портал Рижской думыНачальник Рижской муниципальной полиции Юрис Лукасс
Начальник Рижской муниципальной полиции Юрис Лукасс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas policijas priekšnieks Juris Lukass pastāstīja, kas tiek ņemts vērā, novērtējot "mājsēdes režīma" pārkāpumus, un piedāvāja konsultācijas tiem, kas īpaši cieš bez friziera.

RĪGA, 23. janvāris — Sputnik. Nedēļas nogalē visus no jauna gaida "komandanta stunda" (jeb, kā to dēvē premjers, "mājsēdes režīms). – no 22:00 līdz 05:00 piektdienas un sestdienas naktī aizliegts atrasties uz ielas bez speciālas izziņas. Tāda kārtība valstī saglabāsies vēl vismaz trīs nedēļas nogales.

Telekanāls RīgaTV 24 nolēma iztaujāt Rīgas pašvaldības policijas priekšnieku Juri Lukasu par ierobežojumiem. Uz raidījuma vadītāja jautājumu, vai drīkst iziet uzsmēķēt pie daudzdzīvokļu mājas, sekoja visnotaļ ilga pauze, pēc tam Lukass atbildēja:

"Nu, tīri teorētiski nedrīkst, bet jebkurā gadījumā katrs notikums ir izvērtējams atsevišķi.

Šo ierobežojumu galvenā būtība – izslēgt cilvēku pulcēšanos pilsētas ielās, privātus pasākumus un tā tālāk," uzsvēra policijas priekšnieks.

Lukass pastāstīja, ka patruļas nereti saskaras ar tādām situācijām – cilvēks vienkārši izgājis uzsmēķēt pie mājas. Tādā gadījumā policisti visbiežāk aprobežojas ar mutisku brīdinājumu, tomēr vienmēr ņem vērā, vai cilvēks saprot, ka ir pārkāpis likumu, un kāda ir viņa attieksme pret to.

"Ne visām personām, ar kurām mēs sastopamies mājsēdes kontroles laikā, mēs piemērojam administratīvos sodus," atzīmēja Lukass.

Policijas priekšnieks atbildēja arī uz personīgu jautājumu, kas interesēja daudzus skatītājus: kur koronavīrusa ierobežojumu laikā var dabūt tādu matu griezumu, kā viņam. Izrādās, pirms desmit gadiem apstākļi piespieduši viņu iemācīties apgriezt matus pašam.

Pie tam viņš atzina, ka labprāt sniegs konsultāciju, ja kāds par to īpaši ieinteresēsies.

Iepriekš vēstīts, ka valdība pagarinājusi koronavīrusa ierobežojumus, arī "komandanta stundu" brīvdienās, jo epidemioloģiskā situācija valstī neuzlabojas, bet vakcinācijas tempi joprojām nav lieli.

Iepriekšējās komandanta stundas laikā izrakstīti simtiem protokolu par administratīvajiem pārkāpumiem.

Ziņu lente
0