Latvijā reģistrēti pirmie vidēji smagas Covid-19 gaitas gadījumi bērniem

© Sputnik / Алехандро Мартинез Велез / Pāriet pie mediju bankasРебенок в защитной маске
Ребенок в защитной маске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece Jana Pavāre pastāstīja, ka līdz šim smagas Covid-19 gaitas gadījumi bērniem nebija reģistrēti. Patlaban slimnīcā vidēji smagā stāvoklī ārstējas pieci bērni 5-9 gadu vecumā.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Patlaban Bērnu slimnīcā ārstējas pieci bērni ar Covid-19, ārsti vērtē – viņu stāvoklis ir vidēji smags, stāsta Lsm.lv. Atzīmēts, ka bērni ir 5-9 gadus veci.

"Patlaban slimnīcā atrodas pieci pacienti, kuriem ir Covid-19, un jāsaka, ka slimības gaita ir smaga. Viņa nav kritiska, bet ir smaga," atzina Bērnu slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītājas vietniece Jana Pavāre.

Ziņots, ka līdz šim Latvijā bērni Covid-19 pārslimojuši salīdzinoši viegli. Dažiem vairākus mēnešus pēc vīrusa saglabājās nogurums, apātija vai bija jūtamas kādas citas sekas, tomēr pati slimības gaita nebija smaga.

Мартиньш Стакис на заседании Сейма - Sputnik Latvija
Rīgas mērs pastāstīja par gatavību vakcinēties un soda naudām Latvijā

Taču aizvadītajā nedēļā Bērnu slimnīcas ārsti saskārušies ar to, ka vīruss bērnus var skart arī vidēji smagi, ietekmējot gan sirdi, gan ādu, gan gremošanas orgānus. Pavāre pastāstīja, ka viņiem visiem vīruss izsaucis organisma reakciju, kad bērna imūnsistēma savā ziņā sāk cīnīties pret viņu pašu. Pirms inficēšanās nekādi simptomi, kas varētu savlaicīgi apstiprināt slimības datus, nebija konstatēti.

Bērnu slimnīcas pārstāve paskaidroja, ka patlaban visiem bērniem vajadzīga stacionāra palīdzība, ārstēšanā iesaistīti vairāki speciālisti, kuri pastāvīgi kontrolē mazo pacientu pašsajūtu. Tāpat nepieciešama medikamentu pastāvīga korekcija, lai nomierinātu imūnsistēmas reakciju uz vīrusu.

Ziņu lente
0