Rīgas mērs pastāstīja par gatavību vakcinēties un soda naudām Latvijā

© Saeima / Juris VīgulisМартиньш Стакис на заседании Сейма
Мартиньш Стакис на заседании Сейма - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vai Rīgas mērs Mārtiņš Stakis ir gatavs vakcinēties pret Covid-19, kā viņš attiecas pret sodiem par ierobežojumu pārkāpšanu, un kas pirmām kārtām rūp Rīgas domi.

RĪGA, 14. janvāris - Sputnik. Radio "Baltkom" ēterā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis paziņoja, ka ir gatavs vakcinēties pret koronavīrusu jebkurā brīdī. Tā viņš atbildēja uz jautājumu par savu attieksmi pret vakcīnām.

Tāpat Staķis komentēja sodus, ko policija piemērojusi "komandanta stundas" pārkāpējiem. Mērs paziņoja, ka policisti izraksta sodus tikai tiem, kuri apzināti pārkāpj ierobežojumus.

Коронавирус в Великобритании - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rietumi ir apjēguši: Covid-19 ir Hitlers, tātad laiks aliansei ar Krieviju

Mērs uzsvēra, ka, ja cilvēks neuzvedas agresīvi, atvainojas un mierīgi dodas mājās, policisti viņam sankcijas nepiemēro.

Atgādinām, ka 8. janvāra naktī "komandanta stundas" laikā, īpaši apķērīgi izrādījās nevis Rīgas, bet Daugavpils iedzīvotāji, kuri nolēma izvest pastaigā suņa mulāžu, lai nepievērstu policistu uzmanību ierobežojumu pārkāpšanai. Taču nedarbs tika atklāts un apņēmīgiem daugavpilniekiem neizdevās izvairīties no nopietnas sarunas ar kārtības sargiem.

Tikmēr Rīgā varas iestādes ir norūpējušās par situāciju, kas izveidojās sociālajā jomā. Tā teica mērs Staķis.

Pēc viņa vārdiem, pandēmijas laikā sociālajos centros un pilsētas atskurbtuvēs katru dienu atved cilvēkus, no kuriem daudzi ir inficēti ar Covid-19.  Tādejādi nācās domāt par to, kā nodrošināt karantīnu šādiem cilvēkiem, lai apturētu koronavīrusa izplatīšanos.

Ziņu lente
0