Latvija atļaus ieceļot no valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija atļaus ieceļot no valstīm, kurās Covid-19 saslimstības līmenis ir augstāks nekā vidēji ES, taču tiks ieviesta obligāta prasība par veiktu Covid-19 testu un pašizolēšanos.

RĪGA, 13. janvāris - Sputnik. Latvija atceļ ierobežojumus ieceļošanai no valstīm ar augstu Covid-19 saslimstību No 15. janvāra caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu būs atļauti starptautiskie pasažieru pārvadājumi ES un Eiropas ekonomiskās zonas robežās, kā arī no Šveices un Apvienotās Karalistes, vēsta Press.lv.

Pašlaik spēkā esošais režīms paredz, ka starptautiskie pasažieru pārvadājumi nav atļauti uz valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem ir divreiz lielāks nekā vidējais ES un Eiropas Ekonomikas zonas rādītājs.

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Kāpēc Latvijas izredzes nodrošināt kolektīvo imunitāti pret Covid-19 nav lielas

Latvijas valdības vadītājs Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka tas ir kopējais Baltijas valstu lēmums. Latvija turpinās darīt visu iespējamo, lai koordinētu savas darbības ar ziemeļu un dienvidu kaimiņiem, jo koordinēta rīcība ir veids, kā vislabāk varēsim pasargāt iedzīvotājus, teica premjers.

Iepriekš Sputnik ziņoja, ka no 15. janvāra ieceļotājiem Latvijā būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests. Tests jāveic ne agrāk kā 72 stundas pirms robežas šķērsošanas.

Tests pirms ieceļošanas Latvijā nav jāveic bērniem līdz 11 gadu vecumam, personām, kas ir vakcinētas pret Covid-19, pārvadātāju darbiniekiem un apkalpes locekļiem, jūrniekiem, kas dodas uz vai no savas darbavietas, tranzīta pasažieriem, kuri nepamet lidlauka kontrolējamo zonu, diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.

Ziņu lente
0