"Tas ir nepiedodami un nepieņemami": premjers neapmierināts ar vakcinācijas gaitu

© Photo Valsts KancelejaПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja vakcinācija Covid-19 profilaksei turpināsies pašreizējā tempā, tā ievilksies līdz 2023. gadam, tomēr premjerministrs Kariņš ir gatavs palīdzēt jaunajam veselības ministram paātrināt procesu.

RĪGA, 9. janvāris — Sputnik. Tas ir nepiedodami, ka Latvijā vakcinācija pret Covid-19 notiek tik gausi, intervijā Latvijas radio konstatēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

 Viņš atklāja, ka līdz 7. janvārim Latvijā bija vakcinēti tikai aptuveni 4500 cilvēku, tikmēr bet noliktavās glabājas vēl vairāk nekā 20 000 vakcīnas pret Covid-19.

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Tikai trešdaļa Latvijas iedzīvotāju piekristu vakcinēties pret Covid-19

"Tas ir nepiedodami un nepieņemami," sacīja Kariņš.

Politiķis norādīja, ka tik nesteidzīgi vakcinācija pret Covid-19 turpināsies līdz 2023. gadam. Pēc viņa domām, problēma ir vakcinācijas procesa organizācijā. Premjera rīcībā esošā informācija liecina, ka vienā slimnīcā vakcinācijas kabinets strādā tikai no plkst.8 līdz plkst. 12. Pēc premjera domām, ja vakcinācijas kabineti strādātu no plkst. 8 līdz plkst. 20, arī ar to nebūtu pietiekami.

Premjers uzsvēra, ka pašreiz ir ārkārtēja situācija, un vakcinācijas organizācija ir krasi jāmaina, lai visus medicīnas iestādēs strādājošos iespējami drīz vakcinētu pret Covid-19.

"Ir nepiedodami, ka vakcīnas noliktavā ir, bet tās netiek līdz ārstiem," teica Kariņš.

Kad vakcinācijas process būšot sakārtots, vajadzēs vakcinēt sociālo aprūpes iestāžu iemītniekus un citas riska grupas. Politiķis pastāstīja, ka šos jautājumus jau apspriedis ar jauno veselības ministru Danielu Pavļutu, kurš solījis iespējami drīz tikties ar slimnīcu vadību.

Politiķis piezīmēja, ka jaunais veselības ministrs var uz viņu paļauties – ja vakcinācijas tempa pāatrināšanai vajadzēs mainīt kādus normatīvos aktus vai būs nepieciešams papildu finansējums, šie jautājumi tiks atrisināti.

Daniels Pavļuts veselības ministra postenī nomainīja Ilzi Viņķeli, kam Kariņš iepiekš izteica neuzticību vakcinācijas plāna trūkuma dēļ. 7. decembrī Saeima apstiprināja Pavļuta kandidatūru.

Ziņu lente
0