Temperatūra un roku tirpšana: Austrumu slimnīca noliedz problēmas pēc vakcinācijas

CC BY-SA 3.0 / mikroskops / Gaiļezers(cropped image)Рижская Восточная клиническая университетская больница
Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas Austrumu klīniskā slimnīca noliedz baumas par to, ka Covid-19 profilaksei paredzēto vakcīnu saņēmušajiem ārstiem būtu sākušās veselības problēmas.

RĪGA, 9. janvāris — Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca noliedz, ka Covid-19 profilaksei paredzēto vakcīnu saņēmušajiem ārstiem būtu konstatētas blaknes. Klīnika norādīja, ka vakcinācija ir brīvprātīga un pirms procedūras katrs paraksta dokumentu par piekrišanu un apstiprina, ka saņēmis informāciju par iespējamām blakus parādībām.

Sociālajos tīklos tiek aktīvi apspriesta kāda publikācija – tās autors ziņoja, ka RAKUS mediķiem pēc vakcinācijas it kā esot gultas režīms un dažādas neiroloģiska rakstura problēmas. Facebook lietotāja ziņojumā teikts: ""Pie vakcinētajiem mediķiem tagad nemaz nevar aiziet – viņiem tagad gultas režīms ar augstu temperatūru – vienam tirpst un kļūst nejūtīgas rokas, citam pēkšņas problēmas ar muguru, un vēl jau nav zināms, kādas paliekošas sekas tam vispār būs."

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Tikai trešdaļa Latvijas iedzīvotāju piekristu vakcinēties pret Covid-19

Austrumu slimnīca šādas ziņas noliedz, vēsta tvnet.lv.

"Tā kā RAKUS faktiski visi mediķi un atbalsta dienestu personāls ir iesaistīti pacientu ārstēšanā un aprūpē, tad stacionāru klīniku un/vai nodaļu vadītāji vai virsmāsas noteikti būtu informētas, ka kādam tieši saņemtās vakcīnas dēļ būtu radušies veselības traucējumi," pastāstīja RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece.

Līdz 6. janvārim tur vakcinēti 1523 cilvēki.

Klīnikā uzsvēra, ka vakcinēšanās ir brīvprātīga, pirms procedūras cilvēks iesniedz informēto piekrišanu tās veikšanai.

"Tā ir veidlapa, kurā vakcinējamais sniedz ziņas par savu veselības stāvokli un alerģijām un vienlaikus – iepazīstas ar rakstiski apkopotu informāciju par vakcinācijas procesu, iespējamiem riskiem un  blaknēm, kā arī tiek aicināts ziņot Zāļu valsts aģentūrai par ikvienu veselības traucējumu, kuram par iemeslu pēc vakcinējamā ieskatiem varētu būt injicētā vakcīna," norādīja Namniece.

Кандидат медицинских наук, врач-иммунолог Николай Крючков - Sputnik Latvija
Imunologs paskaidroja, kam vajadzētu vakcinēties pret Covid-19 pirmajiem

Pie tam visiem vakcinējamiem slimnīcā nodrošināta ārsta konsultācija, kurā var apspriest jebkuru jautājumu par veselības stāvokli, alerģiju, kā arī par to, kādi nosacījumi jāievēro pēc vakcinēšanas, kādas blaknes ir iespējamas, kam un kas par tām ir jāzina.

Pēc vakcīnēšanas ikviena cilvēka veselības stāvoklis tiekot uzraudzīts vismaz 15 minūtes, lai laikus pamanītu iespējamus traucējumus. RAKUS konstatēja, ka līdz šim tādi nav novēroti.

Nacionālā veselības dienesta rīcībā esošie dati par 7. janvāri liecina, ka diennakts laikā vakcīnu saņēmuši 749 cilvēki, kopā vakcinēti 4595 cilvēki.

Ziņu lente
0