Ušakovs EP balsoja pret Krievijas vakcīnu, bet tagad tic tās kvalitātei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНил Ушаков в Европаламенте
Нил Ушаков в Европаламенте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirodeputāts Nils Ušakovs plāno vakcinēties pret Covid-19, tomēr rindas kārtībā un ar Latvijā pieejamo vakcīnu.

RĪGA, 5. janvāris - Sputnik. Eirodeputāts no Latvijas Nils Ušakovs, kurš nesen balsoja par rezolūciju "Covid-19 uzliesmojuma sekas ārpolitikā", kurā tika izteiktas šaubas par Krievijas vakcīnas efektivitāti, paziņoja, ka nav svarīgi ar kādu vakcīnu vakcinēties. Pēc viņa domām, gan Eiropa, gan ASV ir spējīgas izstrādāt vienādas kvalitātes preparātus.

Nils Ušakovs savā Facebook lapā pastāstīja, ko viņš domā par vakcināciju.

Eirodeputāts ir pārliecināts, ka vakcinācijai jābūt tikai brīvprātīgai, pats viņš plāno vakcinēties, jo darbs ir saistīts ar pastāvīgu komunikāciju ar dažādiem cilvēkiem no dažādām valstīm.

"Es tiešām negribu inficēties ar covid. Reiz dzīvē man jau nācās pamosties ar mākslīgās elpināšanas cauruli mutē. Noteikti vairs nav vērts atkārtot, un ar vecumu vēlme riskēt ir mazāka," raksta Ušakovs.

Pēc viņa prognozēm viņš varēs vakcinēties vasarā, jo gan Latvijā, gan Beļģijā prioritāri vakcinē mediķus un vecākā gadagājuma cilvēkus.

"Es netaisos vakcinēties ārpus kārtas. Un ne tāpēc, ka es tik "cēli" slēptos no vakcīnas. Vienkārši kļūt par "blatņiku", kurš apiet ārstu un veco ļaužu rindas, karmai uzreiz tiek atņemti 100 punkti," skaidro Ušakovs, norādot, ka starp EP deputātiem tomēr ir tādi, kuri saņēma vakcīnu ārpus kārtas.

Кандидат медицинских наук, врач-иммунолог Николай Крючков - Sputnik Latvija
Imunologs paskaidroja, kam vajadzētu vakcinēties pret Covid-19 pirmajiem

Turklāt Ušakovs uzskata, ka politiķiem, it īpaši valstīs, kurās cilvēki ne ļoti uzticas vakcīnai, ir jābūt vakcinētiem pirmajiem un publiski.

"Es nesaprotu, kāpēc prezidents Egils Levits, premjerministrs Krišjānis Kariņš un veselības ministre Ilze Viņķele, kura tagad tiek atstādināta, to vēl nav izdarījuši. Izmantojot trīs publiskas injekcijas vienā pieejā, viņi būtu darījuši vairāk, lai apkarotu pandēmiju nekā visu pagājušo gadu.

Latvijas gadījumā tas ir arī jautājums par valsts demokrātisko darbību. Ne parlaments, ne valdība nevar normāli strādāt attālināti. Lai gan mūsu parlaments un valdība ne pārāk labi strādā arī ierastajā režīmā," sūrojas Ušakovs.

Pēdējais jautājums bija diezgan kutelīgs — ar kādu vakcīnu Ušakovs ir gatavs vakcinēties? Politiķa atbilde pārsteidza.

Ušakovs paziņoja, ka, viņaprāt, zinātnieki ES, ASV un Krievijā šobrīd spēj izstrādāt aptuveni vienādas kvalitātes vakcīnu. Tāpēc viņš vakcinēsies ar to preparātu, kas būs pieejams Latvijā.

"Eiropa vai Krievija, tāpat tās tiek ražotas lielās farmācijas korporācijās, kas vēlas uz tā nopelnīt. Izvēle starp vakcīnu ražotāju valsti ir izvēle, kuram oligarham vai miljardierim vēlaties palīdzēt vairāk? Eiropas, Amerikas vai Krievijas? Tāpēc es vakcinēšos ar to vakcīnu, kas būs pieejama Latvijā," raksta Ušakovs.

Atzīmēsim, ka novembra beigās Ušakova kolēģe no Eiropas Parlamenta Tatjana Ždanoka pastāstīja, ka viņš balsoja par rezolūciju "Covid-19 uzliesmojuma sekas ārpolitikā", ko sagatavojusi Ārlietu komiteja. Rezolūcijā tika izteiktas šaubas par Krievijas vakcīnas efektivitāti. "Eiroparlaments ir noraizējies par jaunās Krievijas vakcīnas efektivitāti un drošību un atgādina, ka Krievijas piegādāto medicīnas produktu kvalitāte dažos gadījumos bija ļoti zema un tāpēc neefektīva," citēja Ždanoka rezolūcijas fragmentu.

Ziņu lente
0