Daugavpils slimnīca atsakās veikt operācijas onkoloģijas pacientiem

© Sputnik / Sergey MelkonovДаугавпилсская региональная больница
Даугавпилсская региональная больница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils slimnīca nesniedz plānotos medicīnas pakalpojumus un pārtraukusi onkoloģijas pacientu pieņemšanu operācijām – jau 128 klīnikas darbinieki inficējušies ar koronavīrusu.

RĪGA, 5. janvāris - Sputnik. Daugavpils slimnīca apturējusi vēža slimnieku pieņemšanu ķirurģiskai ārstēšanai personāla trūkuma dēļ – virkne ārstu inficējušies ar Covid-19, informēja slimnīca.

4. janvārī Daugavpils reģionālajā slimnīcā nogādāti 20 koronavīrusa infekcijas pacienti, trīs slimnieki miruši. Slimnīcā ārstējās 105 koronavīrusa pacienti, brīvas bija 25 gultasvietas.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību slimnīcas medicīnas personāla vidū, 128 darbinieki nevar strādāt, uz laiku apturēta pacientu pieņemšana onkoloģijas operācijām. Netiek sniegti arī plānveida pakalpojumi.

Сеанс лучевой терапии с использованием медицинского линейного ускорителя Varian medical systems - Sputnik Latvija
Onkologs: pacienti gaida terapiju pat sešus mēnešus

Decembra nogalē Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs paziņoja, ka stacionāra darbinieku vidū brīvprātīgā bezmaksas vakcinācija nav radījusi īpašu ažiotāžu.

"Mūsu slimnīca atkal ir izcēlusies: tikai 3% DRS darbinieku pauduši vēlmi vakcinēties. Tajā pašā laikā citās lielajās slimnīcās vēlmi vakcinēties izteikuši līdz 60%," viņš atzina.

Starp slimnīcas darbiniekiem, kuri, iespējams, atteiksies vakcinēties, ir arī pats Semjonovs, jo, pēc viņa vārdiem, viņš slikti panes vakcīnas.

"Nevienu ne uz ko neaicinu, tomēr te ir nūja ar diviem galiem: pastāv nopietnas šaubas par jauno vakcīnu, taču bez vakcīnas varam nonākt pie citiem masveida uzliesmojumiem. Jāpatur prātā arī iespējamās blaknes," paskaidroja Semjonovs.

Ziņu lente
0