Sakritis valdības darba negatīvais vērtējums ar vēlmi "apšaut vainīgos"?

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Сейма Латвии
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptaujas dati liecina, ka 2020. gada decembrī Latvijas valdības darbības vērtējums no iedzīvotāju puses sasniedzis zemāko atzīmi gada laikā. Vienlaikus teju katrs trešais vēlas nošaut tos, kuri padarījuši dzīvi valstī tādu, kāda tā ir pašlaiks.

RĪGA, 4. janvāris — Sputnik. Patiešām, sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS uzdevis jautājumu iedzīvotājiem: "cik bieži jums rodas vēlme apšaut visus tos, kuru dēļ dzīve valstī ir tāda, kāda tā patlaban ir?", stāsta Mixnews.lv.

Tā centra speciālisti pūlējās noskaidrot, kādā mērā pieaudzis agresijas līmenis iedzīvotāju vidū. Noskaidroja.

SKDS secināja, ka agresijas līmenis nav audzis būtiski, vēlmi "apšaut vainīgos" bieži izjūt 11,7% aptaujāto iedzīvotāju. Aptauja notika 2020. gada decembrī.

​Pie tam vēl 28,2% respondentu atzina, ka tāda vēlme dažkārt patiešām rodas. Proti, tāda sajūta rodas katram trešajam Latvijas iedzīvotājam.

Арнис Кактиньш, Руководитель Центра исследований общественного мнения (SKDS) - Sputnik Latvija
Sociologs: valdība ir pelnījusi žagarus

Vienlaikus pētījums parādīja, ka no 2019. gada agresīvi noskaņotu cilvēku daļa pieaugusi par 4%.

Decembra beigās SKDS piedevām painteresējās par respondentu viedokli par premjerministra Krišjāņa Kariņa vadītās valdības darbu. Noskaidrojies, ka pašreizējā kabineta darbības ne visai augstais vērtējums krities līdz -37 punktiem.

Atzīmēts, ka no 2020. gada septembra valdības darba vērtējuma indekss pasliktinās ar katru mēnesi.

Jāpiebilst, ka SKDS nolēma nesalīdzināt valdības darbības vērtējumu un tos, ko respondenti uzskata par vainīgiem pie visa.

Ziņu lente
0