Valsts policija vērsās pie suņu saimniekiem

© Sputnik / Владимир Баранов / Pāriet pie mediju bankasЧеловек с собакой на прогулке
Человек с собакой на прогулке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija aicināja suņu valdītājus pievērst uzmanību Latvijā izsludinātajai "mājsēdei", plānojot pastaigas ar dzīvniekiem.

RĪGA, 2. janvāris - Sputnik. Suņu īpašniekiem, pastaigājoties ar dzīvniekiem, jāievēro "komandantstunda" un neattālināties no dzīvesvietas, ja rādīsies nepieciešamība izvest mājdzīvnieku pastaigā pēc plkst. 22.00, paziņojis Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis.

Lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos, Latvijas valdība aizliedza republikas iedzīvotājiem atstāt mājokli no 30. decembra līdz 4. janvārim, kā arī 8. un 9. janvārī no pulksten desmitiem vakarā līdz pulksten pieciem rītā. Atrasties uz ielas šajā laikā var tikai nepieciešamības gadījumā, ņemot līdzi pasi vai ID karti un aizpildīto pašapliecinājumu.

Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
Padomājiet, pirms pārkāpt "komandantstundu": visur Rīgā ir uzstādītas kameras

Krapsis norādīja, ka mājsaimniecībām, kuros ir suņi, tāpat kā visiem pārējiem, jāievēro valstī noteiktie ierobežojumi. Tomēr apsolīja, ka likumsargi būšot lojāli, ja dzīvnieka izvešana pastaigā notiks arī pēc plkst. 22.00.

Pēc Krapša vārdiem, "komandantstundas" ievērošanas kontrolei Latvijā piesaistīs ne mazāk kā divus tūkstošus Valsts policijas un pašvaldības policijas darbinieku, 120 Valsts robežsardzes darbinieku, vairāk nekā simts policijas koledžas kursantu, kā arī zemessargus. Policijas vadība atsauc vairākus darbiniekus no atvaļinājumiem un piesaistīs tos, kuri līdz šim strādāja ofisos.

Kā pastāstīja Valsts policijas priekšnieka vietnieks, "komandantstundas" ievērošanas kontrole tiks organizēta uz valsts maģistrālēm un mazākas nozīmes ceļiem, kā arī daudzdzīvokļu māju pagalmos. Policija izmantos audioierakstus, lai caur patruļas automašīnu skaļruņiem brīdinātu iedzīvotājus par drošības prasību ievērošanu.

Ziņu lente
0