Latvija aizliegusi lidojumus uz trim valstīm un atjaunoja satiksmi ar Lielbritāniju

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SPKC ir mainījis Eiropas Savienības valstu sarakstu, uz kurām ir aizliegti regulārie pasažieru pārvadājumi no Latvijas.

RĪGA, 2. janvāris - Sputnik. Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) papildinājis valstu sarakstu, uz kurām ir aizliegti regulārie pasažieru pārvadājumi no Latvijas, iekļaujot tajā Nīderlandi, Čehiju un Lihtenšteinu. Tikmēr Latvijas Satiksmes ministrija paziņoja par satiksmes atjaunošanu ar Lielbritāniju.

SPKC informē, ka no pirmdienas, 4. janvāra, ņemot vērā kumulatīvās saslimšanas rādītājus, aizliegums veikt starptautiskos pasažieru pārvadājumus tiks attiecināts uz sešām Eiropas Savienības valstīm. Tostarp Lietuvu, Slovēniju, Sanmarīno, Nīderlandi, Čehiju un Lihtenšteinu. Tāpat kopš šī datuma aizliegums vairs neattiecas uz Horvātiju, Zviedriju un Luksemburgu.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Baltijas valstis aptur ceļošanu uz Lielbritāniju

Resors norāda, ka slieksnis pašizolācijas ievērošanai Latvijā pēc atgriešanās no ārzemēm ir 50 koronavīrusa infekcijas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Pašlaik šim slieksnim atbilst tikai Vatikāns un Islande. Pēc atgriešanās no pārējām ES valstīm no SPKC saraksta ir jāievēro pašizolācija.

Vienlaikus Latvijas Satiksmes ministrija mikroblogā Twitter informēja, ka no 2021. gada 2. janvāra tiek atjaunota aviosatiksme ar Lielbritāniju.

​Satiksmes ministrijā arī norāda, ka pasažieriem, kuri vēlas ieceļot vai izceļot no Lielbritānijas, jāprecizē pie konkrētām aviokompānijām, vai tās atjauno lidojumus.

Satiksme ar Lielbritāniju tika slēgta līdz 1. janvāra plkst. 23:59 koronavīrusa mutācijas dēļ, kas parādījusies Anglijas dienvidaustrumos.

Turpmāk pasažieriem, kuri ieradīsies Latvijā no Lielbritānijas, būs jāveic Covid-19 tests un jāievēro 10 dienu pašizolācija.

Ziņu lente
0