Sociologs: valdība ir pelnījusi žagarus

© Sputnik / Sergey MelkonovАрнис Кактиньш, Руководитель Центра исследований общественного мнения (SKDS)
Арнис Кактиньш, Руководитель Центра исследований общественного мнения (SKDS) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījumu aģentūras SKDS direktors Arnis Kaktiņš apsūdz Latvijas valdību empātijas trūkumā un nespējā saprast parasto iedzīvotāju problēmas.

RĪGA, 31. decembris - Sputnik. Sabiedriskās domas pētījumu aģentūras SKDS direktors Arnis Kaktiņš uzskata, ka valdība un valdības koalīcija par savu darbu 2020. gadā ir pelnījusi žagarus, ziņo Mixnews.lv.

Pēc viņa teiktā, to, ko varasiestādes izlēmušas un darījušas saistībā ar COVID-19, neiztur nekādu kritiku.

Visspilgtākais slikta darba piemērs, pēc Kaktiņa domām, ir nodokļu reforma, jo krīze ir nepiemērots brīdis šādai rīcībai.

"Cilvēki jau tā ir neziņā, bet vara izdomāja jaunus nodokļus. Protams, reforma ir skaisti iesaiņota, uzsverot, ka tas ir cilvēku interesēs, taču vēlāk, kad reforma sāks ietekmēt cilvēku maciņus, būs troksnis," sacīja sociologs.

Šā gada novembrī Saeima apstiprināja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā. No 2021. gada 1. janvāra mikrouzņēmuma nodokļa likme uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 25 tūkstošiem eiro gadā būs 25%, bet uzņēmumiem ar apgrozījumu, kas pārsniedz šo summu - 40%.

Независимый эксперт-аналитик Евгения Зайцева - Sputnik Latvija
No pavasara likts lietā sliktākais: ekonomiste par valdības soļiem epidēmijas gadā

"Aptaujas un pieredze liecina, ka neuzticēšanās varai un tās juceklīgajiem lēmumiem saistīta arī ar to, ka lielākā daļa sabiedrības nemaz nespēj izsekot visām lēmumu detaļām. Tikai tad, kad viss stājas spēkā, cilvēki saprot un ir sašutuma uzplūdi," uzskata Kaktiņš.

Pēc viņa domām, valdošajai varai "hroniski pietrūkst" empātijas, kas izpaužas nespējā saprast parasto iedzīvotāju bažas un problēmas.

Savā Twitter lapā viņš publicēja SKDS aptaujas rezultātus, saskaņā ar kuriem Latvijas iedzīvotāji vērtē aizejošo gadu tāpat kā 2009. gadu, kas sekoja 2008. gadam, kad izraisījās ekonomiskā krīze.

​Saskaņā ar aptaujas datiem šis gads atnesa Latvijas ģimenēm vairāk bēdu nekā prieka.

Ziņu lente
0