Strīdus siļķe: kāpēc Dombrava nosaucis veselības ministri par "stukaču"

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saposušies, paņēmuši siļķi kažokā un devušies izvazāt Covid-19 – tā īsumā varētu aprakstīt veselības ministres Ilzes Viņķeles publikāciju, kas radījusi Nacionālās apvienības politiķa Jāņa Dombravas sašutumu.

RĪGA, 28. decembris — Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele savā lapā Twitter nākusi klajā ar piezīmi kādai ģimenei.

Viņa pastāstīja, ka Āgenskalnā apstājusies automašīna, no tās izkāpusi ģimene – vecāki ar diviem pusaudžiem. Visi saposušies, sievietei rokās pārtikas plēvē ietīts šķīvis ar siļķi kažokā.

"Visiem citiem - mierīgus, veselīgus un sirsnīgus Ziemassvētkus! Ar drošu ciemošanos nākamgad. Svinam mājās!" novēlēja ministre ar nepārprotamu mājienu: ģimene Āgenskalnā pārkāpusi uzstājīgos ieteikumus neiet ciemos šajos svētkos.

​Pēkšņi ministrei par šo novērojumu uzbruka robežu slēgšanas kaismīgais piekritējs – Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava. Viņķeles piezīme uzvedinājusi 32 gadus veco politiķi uz atmiņām par Padomju Savienību un "tautas ienaidniekiem".

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Atvedīs no Maskavas! Latvijā ārkārtējā situācija, bet Dombrava atkal krīt panikā

Savā mikroblokā Twitter Dombrava raksta, ka padomju laikos Viņķele būtu bijusi "priekšzīmīgs stukačs", jo, neko nenoskaidrojot par aprakstīto cilvēku ceļa mērķi, ķērusies rādīt uz viņiem ar pirkstu.

"Padomju laikos būtu priekšzīmīgs stukačs - nenoskaidro vai cilvēki brauc svētkus svinēt savā lauku īpašumā vai īrētā viesu namā, vai varbūt ģimene bez ciemošanās aizved "siļķi kažokā" un dāvanas vecvecākiem. Galvenais ir uzlikt zīmogu "tautas ienaidnieki"," raksta Dombrava.

​Atgādināsim, ka svētkos iedzīvotājiem ieteica iztikt ar "sveicieniem", nevis doties ciemos, ģimenes tradīcijas – atlikt līdz labākiem laikiem. Saziņā ar vecmāmiņām un vectētiņiem – turēties tālāk.

Viņķele lūdza svinēt Ziemassvētkus, nepārvietojoties no vienas vietas uz otru, neciemoties, lai neatvestu "dāvanā" tuviniekiem Covid-19.

Pie tam politiķe uzsvēra, ka jānoturas līdz 2021. gada sākumam, kad Latvijai būšot pieejamas vakcīnas.

Ziņu lente
0