Dehumanizācijas projekts: bērnu grāmatas par viendzimuma ģimenēm Rīgas veikalos

© AFP 2023 / Barbara LABORDEОднополый брак
Однополый брак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicists Sandis Točs interesējas, vai Latvija ir spējīga palikt ES, neatbalstot tādas vērtības, un vai vispār ES iedzīvotāji grib "šo visu"?

RĪGA, 27. decembrī — Sputnik. Latviešu publicista Sanda Toča lappusē sociālajā tīklā Facebook parādījās sašutuma pilna publikācija par "apšaubāmajām vērtībām", ko Latvijai uzspiež kāda "Eiropas Savienības elite".

Par iemeslu tai kalpoja Rīgas veikalos tirgotās bērnu grāmatas par diviem tēviem un divām mātēm, proti, par viendzimuma ģimenēm. Atgādinām, ka Latvijā jau tika publicētas līdzīgas grāmatas – "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un "Diena, kad Ruta bija Rihards". Tās tika uzrakstītas, lai cīnītos pret dzimumu stereotipiem, un ieteiktas, lai veidotu pirmsskolas vecuma bērniem priekšstatu par dzimumu līdztiesību.

Točs vaicā: " Vai mēs varam vienlaikus gribēt Eiropas Savienību un neredzēt šo? Vai mēs varam izveidot Eiropas Savienību bez visa šā?"

Publicists apgalvo, ka ir pārliecināts, ka vairums Eirozonas iedzīvotāju nevēlas šādas vērtības. Bet neviens viņiem neprasa, vai viņi tās vēlas vai nē, jo šādu politiku uzspiež ar "transhumānisma" idejām apsēstā pasaules elite.

Pēc tam publicists piedāvā pajautāt, kas ir transhumānisms.

Mēs painteresējāmies. Vikipēdija raksta, ka transhumānisms ir filozofiska koncepcija, kā arī starptautiskā kustība, kas atbalsta zinātnes un tehnoloģijas sasniegumu izmantošanu cilvēka garīgo un fizisko spēju uzlabošanai, lai novērstu tos cilvēka eksistences aspektus, ko transhumānisti uzskata par nevēlamiem - ciešanas, slimības, novecošanu un nāvi.

Шествие сексуальных меньшинств Baltijas Praids 2018 - Sputnik Latvija
Viedoklis
LGBT šantāža Eiropas Savienībā: ievērojiet tiesības, citādi maksāsiet sodu

Transhumānisti pēta šādu tehnoloģiju pielietošanas iespējas un sekas, to izmantošanas bīstamību un priekšrocības, tostarp bioloģisko, informācijas un nanotehnoloģiju konverģences ideju.

Šai informācijai klāt Točs iesaka palasīt par vakcīnām un tad, pēc viņa vārdiem, viss saies kopā.

"Šīs ir tikai detaļas. Ne jau lai izpatiktu bārdainajiem homoseksuāli orientētajiem onkuļiem pašlaik pie varas esošā pasaules elite īsteno savu dehumanizācijas projektu," aicina Točs.

Atgādināsim, ka novembrī  Satversmes tiesa pasludinājusi spriedumu lietā par tiesībām uz bērna kopšanas atvaļinājumu viendzimuma ģimenēm.

Prasību iesniegusi sieviete, kuras dzīvesbiedre nav varējusi saņemt bērna kopšanas atvaļinājumu, jo, saskaņā ar darba likumdošanu, to var noformēt bērna tēvs, taču ne otrs partneris viendzimuma ģimenē.

Prasītāja uzskata, ka šāda pieeja pārkāpj bērna intereses, jo otrs vecāks nevar nodrošināt mātes un bērna fizisko un emocionālo atbalstu. Pēc viņas domām, darba likumdošanas atbilstošā norma neatbilst Satversmes 110. pantam, kas paredz: valsts apņemas sniegt atbalstu ģimenei.

Флаг ЛГБТ - Sputnik Latvija
Satversmes tiesa: likumam ir jāaizsargā arī viendzimuma ģimenes

Iepriekš Saeima nav saskatījusi šajā jautājumā nekādas pretrunas, tomēr Satversmes tiesa nostājusies prasītājas pusē. Tiesnešu lēmumā teikts, ka ģimeņu aizsardzība paredz valsts pienākumu aizsargāt arī viendzimuma ģimenes.

Tiesa uzskata par nepieciešamu vispirms ņemt vērā bērna intereses, bet no šī viedokļa ir svarīgi iespēju robežās nodrošināt bērnam ģimenes vidi audzināšanai. Arī normatīvajiem aktiem jābūt šiem mērķiem atbilstošiem.

Tiesneši uzsvēra, ka prasība nodrošināt juridisko aizsardzību katrai ģimenei attiecas arī uz viendzimuma savienībām. Tiesa atzina, ka dažus pašreiz spēkā esošos tiesiskos mehānismus var attiecināt arī uz viendzimuma partneriem, tomēr tiesības izmantot šīs iespējas netiek uzskatītas par viendzimuma partneru tiesisko regulējumu.

Ziņu lente
0