Linkaits: patlaban nav iespējams šķērsot Lielbritānijas robežu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаги Евросоюза и Великобритании перед началом саммита ЕС в Брюсселе
Флаги Евросоюза и Великобритании перед началом саммита ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Avioreisu apturēšana līdz Jaunajam gadam faktiski nozīmē, ka starp Latviju un Lielbritāniju ir pārtraukta jebkāda satiksme.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Aviācijas satiksme starp Latviju un Lielbritāniju ir pārtraukta, lai jaunais koronavīrusa štamms, kas izplatās salā, nepārņemtu kontinentālo Eiropu, paskaidroja satiksmes ministrs Tālis Linkaits raidījumā "Doma laukums" Latvijas radio 4 ēterā.

Aizvakar valdība pieņēma lēmumu pārtraukt aviopārvadājumus ar Lielbritāniju. Aizliegums ir spēkā no 21. decembra un – pagaidām – līdz 1. janvārim. Šo termiņu iespējams grozīt.

Прохожие с покупками на улицах Праги, Чехия - Sputnik Latvija
Risinājuma nav: Eiropā pasākumi pret koronavīrusu bija bezjēdzīgi

Lēmums pieņemts, ņemot vērā jauno koronavīrusa štammu, kas parādījies Lielbritānijā, – provizoriski dati liecina, ka tas, iespējams, ir par 70% lipīgāks.

Linkaits atgādināja, ka Latvija nebija pirmā valsts, kas pieņēmusi šādu lēmumu – pirmās to lēma Nīderlande un Beļģija, pēc tam – Itālija, Austrija, Zviedrija, vēlu vakarā – Vācija un Francija. Tātad lēmumu pieņēmusi virkne ES valstu vienlaikus.

Ministrs norādīja, ka ES valstis nolēmušas norobežoties no Apvienotās Karalistes, kad Londona atzina, ka nekontrolē jaunā štamma izplatību.

Tātad pastāv tā izplatības risks citās valstīs. Lai to nepieļautu, Eiropas valstis pieņēmušas lēmumus par ierobežoumiem, norādīja politiķis.

Tiem, kam jau bija rezervētas biļetes ceļojumiem datumos, kad satiksme tika pārtraukta, viņš ieteica sazināties ar aviokompāniju un vienoties par reisa atlikšanu vai kompensāciju.

Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Griež nost kaķim asti pa gabalam vien: Gilis kritizē pasākumus pret Covid-19

Taujāts, vai iespējams nokļūt Lielbritānijā no Latvijas (vai, gluži pretēji, atgriezties no karalistes) ar kādu citu paņēmienu, piemēram, personīgo transportu, ministrs pauda šaubas, vai tas būtu iespējams.

Beļģija ir slēgusi robežu, Francija apturējusi dzelzceļa un prāmju satiksmi ar Lielbritāniju. Pašlaik ir fiziski neiespējami šķērsot Lielbritānijas robežu. Tāpēc visiem, kas plāno doties uz turieni ar kādu citu transportu, ministrs ieteica pagaidīt, novērtēt situāciju un doties ceļā tikai tad, kad būs skaidrs, kāds ir stāvoklsi pašā Lielbritānijā un uz robežām ar to.

Iepriekš ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs paziņoja, ka repatriācijas reisi tuvākajā laikā nav gaidāmi.

Ziņu lente
0