Latvijas valdība apspriež stingrāku ierobežojumu ieviešanu

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге
Первый снег в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā var ieviest papildu ierobežojumus tirdzniecībā, vismaz svētku nedēļas laikā, pagarināt skolas brīvdienas, galējais pasākums - pārvietošanās aizliegums.

RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Ņemot vērā, ka situācija Latvijas slimnīcās saistībā ar Covid-19 pandēmiju ir tuvu kritiskajai, politiķi un speciālisti gatavojas ieviest stingrākus ierobežojumus, vēsta Mixnews.

Atbildīgās ministrijas un amatpersonas pagaidām publiski nekomentē jaunu pasākumu iespējamo ieviešanu, tomēr saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju viens no apspriežamajiem variantiem paredz papildu ierobežojumus tirdzniecībā, vismaz svētku nedēļā.

Iespējams, tiks pieņemts lēmums par ziemas brīvdienu pagarināšanu skolēniem.

Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.  - Sputnik Latvija
Latvijas bijušais premjers: Covid-19 dēļ mēs iznīcinām 90% iedzīvotāju, lai glābtu pārējos

Ja situācija turpinās strauji pasliktināties, var tikt izskatītas iespējas ierobežot cilvēku pārvietošanu, tāpat kā Lietuvā.

Lietuvā no 15. decembra līdz 3. janvārim ir ierobežota personu izbraukšana ārpus viņu pašvaldības teritorijas. Izņēmumi ir iespējami tuvu radinieku nāves gadījumā vai steidzamu medicīnisku iemeslu dēļ. Tāpat ir iespējams izbraukt uz citu pašvaldību, ja tajā atrodas darba vieta. Vairāk nekā vienas ģimenes vai mājsaimniecības ciešas kontakti ir aizliegti.

Bez attaisnojoša iemesla aizliegts pārvietoties savas pašvaldības robežās un ārpus tās.

Tāpat ir slēgti veikali, tostarp tirdzniecības un izklaides centros, tirgos un citās sabiedriskās vietās. Šis aizliegums neattiecas uz veikaliem, kuru pamatdarbība ir pārtikas produktu, veterināro preču, zāļu, optikas preču un ortopēdisko ierīču pārdošana.

Ierobežojumi neskars pārtikas produktu tirdzniecību tirgos un citās sabiedriskās vietās, tiešsaistes tirdzniecību un gadījumus, kad preces tiek piegādātas fiziskajām personām vai tiek saņemtas izdošanas punktos.

Ziņu lente
0