VID organizēs interneta semināru par izdzīvošanu krīzes apstākļos

© Foto : Valsts ieņēmumu dienestsЗдание Службы государственных доходов
Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Seminārs noritēs VID lapās sociālajos tīklos, tam var pievienoties visi interesenti. Seminārā tiks izskatīta virkne tēmu, kas saistītas ar dīkstāves pabalsta saņemšanu.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Otrdien, 8. decembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) interneta seminārā pastāstīs pašnodarbinātajiem un patentu maksātājiem, kā saņem dīkstāves pabalstus, stāsta Bb.lv.

Semināra ietvaros VID pastāstīs par dīkstāves pabalsta saņemšanas noteikumiem, kā pareizi iesniegt pieteikumu EDS, par pabalsta apmēriem un citām svarīgām niansēm.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
Valsts ieņēmumu dienests uzsāk dīkstāves pabalsta pieteikumu pieņemšanu

Semināram var pievienoties visi interesenti. Pasākums notiks 8. decembrī pl. 14:00 VID lapās Facebook un Youtube.

Atgādināsim, ka no 1. decembra VID pieņem iesniegumus dīkstāves pabalsta un algu subsīdiju saņemšanai.

Ņemot vērā grūtības ekonomikā Covid-19 epidēmijas fonā, Ministru kabinets nolēmis nodrošināt atbalstu algoto darbinieku, kā arī pašnodarbināto un patenta maksātāju ienākumu kompensēšanai. Pabalstu pieteikumus VID pieņem elektroniskās deklarēšanas sistēmā. Pieteikumu iesniedz darba devējs, pabalsts nonāk darbinieka kontā.

Uzņēmēji var saņemt pabalstus dīkstāvē esošajiem darbiniekiem, kā arī algu subsīdijas darbiniekiem, kuri sakarā ar pašreizējo situāciju spiesti strādāt nepilnu dienu. Dīkstāves pabalsti būs pieejami arī pašnodarbinātajiem un patentu maksātājiem.

Lai saņemtu pabalstu par novembri, pieteikums jāiesniedz līdz 15. decembrim, par decembri – līdz 15. janvārim, par janvāri – līdz 15. februārim.

Ziņu lente
0