Sekojot prezidenta piemēram, no algas pielikuma atteicies Latvijas ekonomikas ministrs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs nolēma sarežģītajā situācijā ietaupīt budžeta līdzekļus un atteicās no algas pielikuma, kā to iepriekš izdarīja Latvijas prezidents Egils Levits.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Ja Latvijas prezidents Egils Levits atteicās no algas pielikuma un reprezentācijas izdevumu palielināšanas 2021. gadā pēc publiskiem pārmetumiem, kurus izteica gan pazīstamas personības, ieskaitot politiķus, gan parastie Latvijas iedzīvotāji, Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pats nolēma izrādīt solidaritāti sabiedrībai.

Savā Twitter mikroblogā viņš paziņoja, ka atsakās no pielikuma, ņemot vērā pašreizējo situāciju valstī, kā arī izrādot solidaritāti sabiedrībai.

"Lūdzu Saeimas Budžeta un finanšu komisiju man kā ministram nepiemērot atalgojuma palielināšanu," uzrakstīja Vitenbergs, pievienojot publikācijai sava iesnieguma fotogrāfiju.

Kā Levits palika bez algas pielikuma

Atgādināsim, ka Saeimas Budžeta un finanšu komisija 13. novembra sēdē atbalstīja Latvijas Valsts kancelejas finansējuma palielināšanu 2021. gadā. Komisijas locekļi nolēma, ka Latvijas prezidenta alga var pieaugt līdz 6 260 eiro, savukārt viņa reprezentācijas izdevumi – līdz 1 252 eiro.

Евро, монеты - Sputnik Latvija
Vidējā alga Latvijā palielinājusies par 64 eiro: kāpuma un krituma novērtējums nozarēs

Lai gan sākotnēji valsts budžeta likumprojekts 2021. gadam paredzēja, ka izmaksas prezidenta algai nepārsniegs 5 960 eiro mēnesī, savukārt ikmēneša reprezentācijas izmaksas nepārsniegs 1 192 eiro.

Pēc tam sabiedrībā izcēlās skandāls. Latvijas iedzīvotāji aktīvi pauda sašutumu Interneta plašumos. Un Latvijas Prezidenta kanceleja atkāpās, lūdzot Saeimas Budžeta un finanšu komisiju nepalielināt algu Levitam 2021. gadā. Attiecīga vēstule tika nosūtīta komisijas vadītājam Mārtiņam Bondaram.

Beigās Latvijas Saeima pieņēma lēmumu nepaaugstināt prezidenta algu. Turklāt tika pieņemts lēmums nepalielināt Prezidenta kancelejas, premjerministra un ministru reprezentācijas izdevumus.

Ziņu lente
0