Latvijas AM gatavo armijas piesaistīšanas plānu ierobežojumu ievērošanas uzraudzībai

© Sputnik / Sergey MelkonovВоенный парад в день провозглашения независимости Латвии
Военный парад в день провозглашения независимости Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ir gatavi sniegt atbalstu Iekšlietu ministrijai, atliek tikai sagaidīt informāciju no tās, kāda tieši palīdzība ir nepieciešama, paziņoja Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Kaspars Galkins.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Aizsardzības ministrijas (AM) preses sekretārs Kaspars Galkins paziņoja, ka Nacionālie bruņotie spēki jau ir sākuši plānot palīdzības sniegšanas stratēģijas Iekšlietu ministrijai neparastās epidemioloģiskās situācijas ietvaros, raksta Mixnews.lv.

Galkins atzīmēja, ka armijai jau ir pieredze palīdzības sniegšanā gan Latvijas policijai, gan Valsts robežsardzei. Tā, piemēram, iepriekšējā ārkārtējās situācijas režīma ieviešanas laikā Latvijā, 2020. gada pavasarī, armija un zemessargi īstenoja kontroli valsts austrumu robežā, kā arī piedalījās mācībās, kuras notika kopā ar policiju.

Полицейская машина - Sputnik Latvija
Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas ir uzsāktas 600 lietas par ierobežojumu pārkāpumiem

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks pauda gatavību gadījumā, ja valdība ieviesīs bargākus Covid-19 izplatības ierobežojumus, piesaistīt zemessargus situācijas kontrolēšanai.

Interesanti, ka iepriekš Pabriks pārdzīvoja par to, ka pandēmija atņems resursus viņa ministrijai un Latvijai neizdosies piešķirt nepieciešamos 2% no IKP aizsardzībai, kā to pieprasa NATO.

Pabriks paziņoja, ka pat krīzes periodā ir jāvelta īpaša uzmanība armijai un nav jāaizmirst par tās atbalstīšanu. Viņš apgalvoja, ka koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze nebūt nav tāda, kāda bija 2008.-2009. gada krīze.

Atgādināsim, ka aizvakar, pēc ilgstošas Latvijas valdības sēdes, tika ieviesti jauni pasākumu, kuru mērķis ir samazināt koronavīrusa izplatību valstī. Tostarp no 3. decembra visā Latvijas teritorijā būs atļauts kopā pulcēties ne vairāk kā diviem cilvēkiem (izņēmums – ģimenes), kā arī jāievēro 2 metru distance. Tiek atcelti visi privātie pasākumi, ballītes, pulcēšanās.

Spēkā stājas ierobežojumi arī veikalu darbība – brīvdienās viņi pārtrauc darbu, izņemot tos, kuri pārdod pārtikas produktus, kā arī pirmās nepieciešamības preces (zāles, higiēnas preces). Kā arī virkne citu ierobežojumu.

Ziņu lente
0