Kāpēc veselības ministre sūdzas par Babra zivju rūpnīcu? Runa nav par šprotēm

© Sputnik / Sergey Melkonov Председатель правления рыбоконсервного АО Brīvais Vilnis в Салацгриве Арнольдс Бабрис.
 Председатель правления рыбоконсервного АО Brīvais Vilnis в Салацгриве Арнольдс Бабрис. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lieta tāda, ka Covid-19 ir iekļuvis arī Arnolda Babra zivju pārstrādes uzņēmumā "Brīvais vilnis" – tur saslimuši 77 darbinieki, viens cilvēks miris.

RĪGA, 28. novembris — Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele iepriekš savā preses konferencē konstatēja, ka Arnolda Babra zivju pārstrādes uzņēmums "Brīvais vilnis" nesadarbojas ar Slimību profilakses un kontroles centru, vēstīja BВ.lv.

В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Trīs kvadrātmetri uz cilvēku: Latvijas Ministru kabinets apstiprināja jaunus ierobežojumus

Problēmu radījis tas, ka 77 uzņēmuma darbiniekiem diagnosticēts koronavīruss, viens darbinieks miris. Tomēr uzņēmuma vadītājs apliecina, ka ražotnē stingri ievērotas visas epidemioloģiskās un sanitārās drošības prasības, visi viņa darbinieki ir veseli cilvēki. Pat mirušajam darbiniekam bijušas citas veselības problēmas.

Arnolds Babris pastāstīja, ka pēc septiņu darbinieku inficēšanās viņš palūdzis visam kolektīvam veikt koronavīrusa testus. Daļa darbinieku to paveica aizvadītās nedēļas beigās, daļa – pirmdien. Rezultātā Covid-19 diagnosticēts vēl 70 uzņēmuma darbiniekiem.

Tomēr viņi ir absolūti veseli – viņiem nav ne temperatūras, ne noguruma, ne klepus, ne iesnu, konstatēja Babris.

Uzņēmējs iecerējis kompānijas darbinieku nodoto testu neatkarīgas analīzes.

Babris uzsvēra: lai arī uzņēmumā strādā tikai 300 darbinieki, kuru vidū 50 ir slimības lapa, vēl 70 devušies karantīnā, pēc viņa domām, rūpnīca var turpināt darbu. Pārmetumi uzņēmumam par bezatbildīgu uzvedību, ir nepamatoti, uzskata "Brīvā viļņa" vadītājs.

Медицинские работники надевают защитные костюмы и маски для работы с больными с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Ārsts no Daugavpils: kad Rīgu noslīcinās Covid-19 vilnis, mēs būsim nākamie

Atgādināsim, ka 27. novembrī Slimību profilakses un kontroles centrs ziņoja: aizvadītās diennakts laikā veikti 7193 koronavīrusa testi, fiksēti 637 jauni infekcijas gadījumi. Divi cilvēki ar Covid-19 miruši. Viens no viņiem piederēja pie 70-75 gadu vecuma grupas, otrs – pie 80-85 gadu vecuma grupas.

Nacionālais veselības dienests informēja, ka slimnīcās patlaban ārstējas 496 pacienti ar Covid-19. Aizvadītās diennakts laikā hospitalizēti 63 cilvēki, 36 pacientiem slimības gaita ir smaga.

Kopš koronavīrusa pandēmijas sākuma valstī fiksēti 15 808 infekcijas gadījumi, šobrīd 1719 cilvēki izveseļojušies, 190 miruši.

Ziņu lente
0