Dzīres krīzes laikā: kādiem ierēdņiem tomēr pacels algas 2021. gadā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz to, ka ažiotāža saistībā ar ziņām par prezidenta Egila Levita algas palielināšanu ietekmēja atteikšanos no šīs rīcības, 2021. gadā tomēr tiks paceltas algas virknei valsts amatpersonu.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. Šobrīd notiek strīdi par to, vai ir pieņemami pandēmijas un krīzes periodā palielināt algas valsts amatpersonām. Tā, piemēram, 13. novembrī Saeimas Budžeta un finanšu komisija atbalstīja Latvijas Valsts kancelejas finansējuma palielinājumu 2021. gadā.

Komisijas locekļi nolēma, ka Latvijas prezidenta alga varētu pieaugt līdz 6 260 eiro, savukārt viņa reprezentatīvie izdevumi – līdz 1 252 eiro. Lai gan sākumā 2021. gada valsts budžeta likumprojekts paredzēja, ka izdevumi prezidenta algai nepārsniegs 5 960 mēnesī, savukārt reprezentatīvie izdevumi nepārsniegs 1 192 eiro mēnesī.

Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
"Katrs dzīvo savā Latvijā": skolnieks un Latvijas lepnums uzrunāja Levita kungu

Pēc sabiedrības rezonanses saistībā ar šo ziņu, kā arī kritikas no opozīcijas deputātu puses Prezidenta kanceleja steigšus uzrakstīja vēstuli Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītājam Mārtiņam Bondaram ar aicinājumu nepiemērot 2021. gadā indeksāciju prezidenta algai.

Neskatoties uz Levita pieticību, 2021. gadā algas paaugstinājums tomēr skars vairākas valsts amatpersonas, raksta Press.lv. Algas paaugstinājums nākamgad paredzēts premjerministram, ministriem, tiesnešiem, prokuroriem un citiem valsts administrācijas darbiniekiem un iestāžu vadītājiem.

Savukārt Saeimas deputātu algas paliks esošajā līmenī, jo 2019. gadā algu paaugstinājums viņiem tika iesaldēts.

Ziņu lente
0