Latvijas iedzīvotāji ir sašutuši par policistu uzvedību saistībā ar Covid-19

© Valsts policijaПолиция Латвии
Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšējās drošības birojā atzīmēja, ka iestāde saņem sūdzības par policijas rīcību vai bezdarbību ārkārtējās situācijas režīma laikā.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Iekšējās drošības birojs (IDB) paziņoja, ka saņēmis iedzīvotāju iesniegumus par iespējamām negodprātīgām policijas darbībām Covid-19 krīzes laikā un tās dēļ ieviesto ierobežojumu laikā, raksta Jauns.lv ar atsauci uz IDB priekšnieku Valteru Mūrnieku.

Tiek ziņots, ka cilvēki sūdzas gan par ierobežojumu ievērošanas pārbaudi, kuri tika ieviesti saskaņā ar valstī izsludināto ārkārtējās situācijas režīmu, gan par šo policijas pasākumu pārbaudi. Tāpat ir iedzīvotāju iesniegumi ar sūdzībām par darbiniekiem procesuālo darbību veikšanas laikā un par to, ka atsevišķas personas cenšas izvairīties no procesuālām darbībām, atsaucoties uz sarežģīto situāciju saistībā ar koronavīrusu.

Покупатель в маске в магазине - Sputnik Latvija
Tirgotāju asociācija: mums liek bez maksas pildīt policijas darbu

Mūrnieks atzīmēja, ka iestāde pamanījusi ar korupciju saistītu krimināllietu skaita pieaugumu.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs pastāstīja, ka kopš 20. novembra, kad policijai tika dotas tiesības piemērot cilvēkiem naudas sodu par sejas aizsargmasku nelietošanu sabiedriskās vietās, jau ir bijuši pirmie sankciju piemērošanas gadījumi.

Tāpat viņš atzīmēja, ka speciāli reidi netiks rīkoti, policijai jau tā ir daudz darba. Taču pārbaudes braucieni uz tirdzniecības centriem ar mērķi pārbaudīt, kā tur tiek ievērots sejas masku režīms, notiks.

Ziņu lente
0