Policija noskaņota rīkot reidus tirdzniecības centros ar mērķi pārbaudīt masku lietošanu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижское региональное управление Государственной полиции
Рижское региональное  управление Государственной полиции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 20. novembra spēkā stājušies naudas sodi par sejas masku nelietošanu sabiedriskās vietās; policija gatavojas rīkot reidus, taču ne pārāk biežus, paziņoja Rīgas Pašvaldības policijā.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Rīgas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs pastāstīja, ka kopš 20. novembra, kad policijai tika dotas tiesības piemērot cilvēkiem naudas sodu par sejas aizsargmasku nelietošanu sabiedriskās vietās, jau ir bijuši pirmie sankciju piemērošanas gadījumi, raksta Press.lv. Taču Aronovs uzsvēra, ka katrs šāds gadījums tiek izskatīts atsevišķi.

Надпись на маске За благосостояние - Sputnik Latvija
Sejas maskas un nekādu ūdeļu: valdība pieņēmusi jaunus ierobežojumus

Viņš atzīmēja, ka obligātu sejas masku lietošanu ieviesa jau oktobrī, taču toreiz policisti uzraudzīja šīs prasības izpildīšanu tikai no izsaukumiem brīvā laikā. Preventīvā pasākuma kārtā kārtības sargi pielietoja vien sarunu un brīdinājumu. Toreiz par pārkāpējiem kļuva 527 cilvēki.

Kopš 2020. gada 20. novembra policistiem piešķirtas tiesības piemērot naudas sodu cilvēkiem, kuri sabiedriskās vietās atrodas bez sejas aizsargmaskām. Naudas sods svārstās starp 10 un 50 eiro.

Rupja pārkāpuma gadījumos, ja notiek skaidrošanās ar policiju, šādu cilvēku var nosaukt par "Covid disidentu" un piemērot viņam maksimāli iespējamo naudas sodu. Ja cilvēks apzinās, ka ir pārkāpis noteikumu, atvainojas, cenšas pēc iespējas ātrāk iegādāties masku, tad šādu cilvēku nesodīs bargi. Par pašu pārkāpuma faktu viņš saņems 10 eiro naudas sodu, paskaidroja Aronovs.

Член комитета по социальной политике СФ РФ, заслуженный врач России Владимир Круглый - Sputnik Latvija
Nēsāt vai nenēsāt? Ārsts pastāstīja, cik lielā mērā maska pasargā no Covid

Tāpat viņš atzīmēja, ka speciāli reidi netiks rīkoti, policijai jau tā ir daudz darba. Taču pārbaudes braucieni uz tirdzniecības centriem ar mērķi pārbaudīt, kā tur tiek ievērots sejas masku režīms, notiks.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka oktobrī Latvijas policija uzsāka 185 administratīvās lietas par dažādiem prasību pārkāpumiem, kas tika ieviesti koronavīrusa izplatības novēršanai: 93 lietas – par pašizolācijas režīma pārkāpumiem, 43 cilvēki, iebraucot Latvijā, neaizpildīja anketu, savukārt 12 lietas – par distances neievērošanu.

Ziņu lente
0